Genital bölge yanması için ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Genital bölge yanması için ne yapmalı?
  2. Genital yara neden olur?
  3. Genital yara nedir?
  4. Vajinal Aft nedir?
  5. Rahim ağzı yarası tedavi edilmezse ne olur?
  6. Behçet hastalığı tedavisi mümkün mü?
  7. Her aft Behçet midir?

Genital bölge yanması için ne yapmalı?

Vajinal yanma sorunu ile karşı karşıya olan bir kişinin günlük duşunu aksatmaması, kokulu pedler veya tampon yerine normal pedleri tercih etmesi, vajinanın pH değerini değiştirebilecek krem, sabun, köpük, sprey, mendil gibi kimyasal ürünlerden uzak durması, iç çamaşırlarını her gün değiştirmesi, sentetik iç çamaşırları ...

Genital yara neden olur?

Genital bölgede yara yalnızca frengiye bağlı değil, diğer bazı cinsel yolla bulaşan hastalıklara bağlı da oluşabilir. Bu nedenle genital bölgede ister ufak, ister büyük, ister ağrılı, ister ağrısız, ister iyileşen, isterse devam eden her türlü lezyon doktor tarafından değerlendirilmelidir.

Genital yara nedir?

Cinsel Bölge Yaraları (Genital ülserler): Cinsel bölgedeki yaralar sivilce halinde başlar, daha sonra zımbayla delinmiş gibi yara şekline dönüşür. Bu yaralar büyükse, genellikle yerlerinde iz bırakarak iyileşirler. Tıpkı ağız yaraları gibi ağrılı olurlar.

Vajinal Aft nedir?

Herpes virüsleri vücutta belirli sinir hücrelerine yerleşir ve bu enfeksiyonu geçiren kişilerin bazılarında, yaşamları boyunca zaman zaman belirtilerin tekrarlamasına neden olur. Halk arasında cinsel uçuk ya da cinsel aft olarak da bilinir.

Rahim ağzı yarası tedavi edilmezse ne olur?

Tedavi edilmemiş olan rahim ağzı yaraları vajinada bulunan mukus yapımını bozar. Bu durum spermlerin vajina kanalına girmesini zorlaştırır ve kısırlığı meydana getirir. Hamilelerde ise erken doğum ve düşük yapmaya neden olur.

Behçet hastalığı tedavisi mümkün mü?

Behçet hastalığı tedavi edilebilir bir hastalıktır. Ancak Behçet hastalığına bağlı tekrarlayan üveit atakları tedavi edilmediğinde özellikle arka üveite bağlı kalıcı görme kaybı oluşabilir.

Her aft Behçet midir?

Ağızda tekrarlayan aftlar Behçet hastalığının en sık görülen bulgusu olmasına karşın, aftların toplumun %20'sinde görülebileceği unutulmamalıdır. Bu nedenle aft tek başına ne kadar sık ya da şiddetli olursa olsun Behçet hastalığı tanısı koymak için yeterli değildir.