Ameliyat sonrası şişlik nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Ameliyat sonrası şişlik nasıl geçer?
  2. Safra kesesi ameliyatı riskli mı?
  3. Safra kesesi ameliyati sonrasi ağrı olur mu?
  4. Laparoskopi de sonda takılır mı?
  5. Laparoskopi neden tercih edilir?
  6. Laparoskopi cihazının temel amacı nedir?

Ameliyat sonrası şişlik nasıl geçer?

Soğuk uygulama ilk günlerde her 2 saatte bir 20 dakika olarak yapılır. Daha sonraları ağrı ve şişliğin durumuna göre günde 3-4 defa yine her seferinde 20 dakika olacak şekilde uygulanır. Dinlenirken ayağı yüksekte tutmak, ameliyat sonrası ağrı ve şişliği azaltmaya yardımcı olur.

Safra kesesi ameliyatı riskli mı?

Bu anlamda safra kesesi ameliyatı riskleri hastalıkların yol açabileceği enfeksiyonlar ve kanser gibi hastalıklardan çok daha azdır. Ameliyatlarda nadiren de olsa yara bölgelerinde ve akciğerde enfeksiyon, safra yolu ve karaciğerde damar deformasyonları ve pıhtı görülebilmektedir.

Safra kesesi ameliyati sonrasi ağrı olur mu?

İyileşme süresi oldukça kısa olan kapalı ameliyatlar sonrasında ilk birkaç gün ağrı görülmesi normaldir. Safra kesesi ameliyatı sonrası sağ kaburga altında ağrı en sık rastlanan semptomlardan biridir.

Laparoskopi de sonda takılır mı?

Pelvik (alt karın) bölgede yapılan laparoskopik ameliyatlarda idrar kesesi yaralanmalarının önlenmesi için idrar kesenizin boş olması gerekmektedir. Bu nedenle, siz uyuduktan sonra idrar kesenize Foley kateter adı verilen bir sonda (idrar sondası) takılacak.

Laparoskopi neden tercih edilir?

Laparoskopi; iyi huylu ya da kötü huylu tümörlerin bölgeden çıkarılmasında, obezite tedavisinde midenin bir bölümünün alınmasında, apandisit patlaması sonucunda acil olarak müdahale edilmesinde, fıtık ameliyatlarının konforlu bir şekilde uygulanmasında başvurulan cerrahi bir yöntemdir.

Laparoskopi cihazının temel amacı nedir?

Laparoskopi, sıklıkla üreme organlarının ve karın içinin endoskop yardımıyla görüntülenmesini sağlayan ve açık ameliyat yapmaksızın jinekolojik pek çok hastalığın tanı ve tedavisini sağlayan bir metoddur. Bu amaçla genellikle göbek deliğinden 4-12 mm çapındaki endoskopla karın içerisine girilir.