TomoTerapi kimlere uygulanır?

İçindekiler:

  1. TomoTerapi kimlere uygulanır?
  2. TomoTerapi cihazı ne işe yarar?
  3. TomoTerapi nasıl yapılır?
  4. TomoTerapi nerede kullanılır?
  5. Tomoterapi istanbul'da hangi hastanede var?
  6. Nokta atışı ışın tedavisi ne kadar sürer?
  7. Linak cihazı nedir?
  8. Tomoterapi ne kadar sürer?
  9. Total vücut ışınlaması hangi durumlarda yapılır?
  10. Cyberknıfe nedir?
  11. Beyin ışın tedavisi kaç gün sürer?
  12. Linak tedavi kafası nedir?
  13. CyberKnife tedavisi nasıl yapılır?
  14. Işın tedavisinden sonra nelere dikkat edilmeli?
  15. Radyoterapi cihazları ne amaçla kullanılır?

TomoTerapi kimlere uygulanır?

İlker Karadoğan, tomoterapinin, uzmanların radyoterapiyi uygun gördüğü her kanser hastasına yapılabildiğini belirterek, “Baş-boyun kanserleri başta olmak üzere beyin, omurilik tümörleri, tüm vücut ve tüm batın ışınlamaları, akciğer, mezotelyama, prostat, mesane, jinekolojik ve meme kanserlerinde uygulanabilir” diye ...

TomoTerapi cihazı ne işe yarar?

TomoTerapi en gelişmiş Radyoterapi cihazlarından biridir. TomoTerapi tek bir system içerisinde 3 fonksiyonu birleştirerek radyasyon ile kanser tedavisinde etkin tedaviyi sağlar. Her hasta için kompleks hastaya özel planlar yapmayı sağlar.

TomoTerapi nasıl yapılır?

Tomoterapi görüntüleme sistemi her fraksiyonda (ışınlama seansı) çok düşük dozlarda gerçek 3 Boyutlu (3B veya 3D) Bilgisayarlı Tomografi görüntüleri alarak, hastanın tümörünün her günkü yerini 3B olarak belirlemektedir ve tümörün değişen yerine göre biçimlenmiş “Kişiselleştirilmiş” tedavi yapılmaktadır.

TomoTerapi nerede kullanılır?

Aşağıdaki endikasyonlarda tomoterapi yöntemi kullanılabilir:
  • Pediyatrik tümörler,
  • Bilateral meme tümörleri,
  • Baş-boyun tümörleri,
  • Gırtlak ve geniz tümörleri,
  • Mezotelyoma ışınlaması ( akciğer veya mide zarı),
  • Beyin ve omurilik tümörleri,
  • Kompleks ışınlamalar ve riskli organ korumaları (göz, omurilik, hipokampüs gibi),
Daha fazla öğe...

Tomoterapi istanbul'da hangi hastanede var?

MERKEZLER
  • Pamukkale Üniversitesi Hastanesi.
  • Medical Park Bahçelievler Hastanesi.

Nokta atışı ışın tedavisi ne kadar sürer?

Tomoterapide tedavi süresi tümörün türüne göre, 3 ile 8 hafta arasında değişiyor. Günde 15 dakika tedavi alan hasta, günlük hayatına hiçbir sıkıntı yaşamadan devam edebiliyor.

Linak cihazı nedir?

Linac, hastanelerin onkoloji bölümünde bulunan,kanser tedavisinde kullanılan ve hastaya X-ışını yollamak suretiyle bunu gerçekleştiren bir cihazdır. Tıbbi görüntüleme cihazlarından (MR, CT, vb.)

Tomoterapi ne kadar sürer?

Hekim hasta için en iyi tedavi planını seçtikten sonra hasta radyoterapi teknikeri tarafından tedaviye alınır. Bütün bu işlem süreci 1- 3 gün arasında sürer.

Total vücut ışınlaması hangi durumlarda yapılır?

Tüm vücut ışınlama (TVI) lösemi, aplastik anemi, lenfoma, multipl miyelom, otoimmün has- talıklar, doğuştan kaynaklanan metabolizma hata- ları gibi çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılır. Genellikle kemik iliği nakline hazırlık rejimi ola- rak, kemoterapi programından sonra uygulanır.

Cyberknıfe nedir?

Dünyanın ilk ve tek robotik radyocerrahi sistemi olan CyberKnife, 0,12 mm hassasiyet ve doğrulukta 6 eklemde hareket edebilen robotik bir kol ile sabitlenen X-ışını üreten lineer hızlandırıcıdan oluşmaktadır.

Beyin ışın tedavisi kaç gün sürer?

Tüm beyin radyasyonu: Tüm beyin radyasyonu, tümör hücrelerini öldürmek için bütün beyne radyoterapi (ışın tedavisi) uygular. Tüm beyin için radyoterapi alan kişiler, genellikle, iki ila üç hafta boyunca 10 ila 15 kür tedaviye ihtiyaç duyarlar.

Linak tedavi kafası nedir?

Özet: Modern lineer hızlandırıcı (Linak), kanserli hastaların tedavisi için yüksek enerjili X ışınları ve elektron demetleri üreten bir cihazdır. Radyasyon tedavisinin temeli madde ve radyasyon arasındaki etkileşime dayanır.

CyberKnife tedavisi nasıl yapılır?

Yüksek doz radyasyonun tümöre milimetrenin altında doğruluk ve isabetle değişik açılardan odaklanması sağlanarak açık ameliyata gerek kalmadan kansız ve ağrısız bir işlemle tedavi sağlanır. İsmine (ıçak) rağmen CyberKnife tedavisi açık cerrahi işlem değildir.

Işın tedavisinden sonra nelere dikkat edilmeli?

Radyoterapide 5 maddeye dikkat
  • YORGUNLUK ve HALSİZLİK HİSSİ Tedaviniz süresince kendinizi yorgun, halsiz hissedebilirsiniz. ...
  • BESLENME ve SIVI ALIMI. Tedavi süresi ve şekli ne olursa olsun, radyoterapiniz boyunca sağlıklı beslenmeye ve bol su içmeye mutlaka özen göstermelisiniz. ...
  • CİLT BAKIMI. ...
  • GÜNEŞTEN KORUNMA. ...
  • GİYİM.

Radyoterapi cihazları ne amaçla kullanılır?

Radyasyon, dalgalar ya da parçacıklar tarafından taşınan özel bir enerji türüdür. Özel cihazlarca üretilebilir ya da radyoaktif olarak adlandırılan maddeler tarafından salınabilir. Bu enerji, tıpta görüntüleme amacıyla aynı zamanda kanser ve diğer bazı hastalıkları tedavi etmek için kullanılmaktadır.