Erzurumda hangi Türk boyları var?

İçindekiler:

  1. Erzurumda hangi Türk boyları var?
  2. Erzurum'da kaç ilçesi var?
  3. Erzurum Narman hangi Türk boyundan?
  4. Erzurum ne kadar Kürt var?
  5. Oltu Kürt mü?
  6. Erzurum Narman ne zaman ilçe oldu?

Erzurumda hangi Türk boyları var?

Erzurumluların, çoğunlukla bir Oğuz Boyu (Doğu Oğuz Türkleri) oldukları biliniyor.

Erzurum'da kaç ilçesi var?

Erzurum'un ilçeleri sırasıyla; Aziziye, Aşkale, Çat, Hınıs, Horosan, İspir, Karaçoban, Karayazı, Köprüköy, Norman, Oltu, Olur, Palandöken, Pasinler, Şenkaya, Tekman, Tortum, Uzundere, Yakutiye olarak sıralanabilir.

Erzurum Narman hangi Türk boyundan?

Türk Soyunun Kıpçak Boyuna mensuptur ve Ana yurdu Ahıska'dır.Bugünkü halk kültüründen de anlaşılıyorki Ahıska Türk'leriyle Posof,Ardahan,Artvin,Ardanuç,Şavşat,Yusufeli,Tortum,Uzundere,Narman ve Oltu halkı aynı köktendir.

Erzurum ne kadar Kürt var?

Narman - Olur - Uzundere - İspir - Pazaryolu: Kayda değer Kürt nüfus yok. Erzurum merkezdeki 66.000 Kürt'ün, Erzurum merkez nüfusunun yüzde kaçı olduğu hesaplanırsa: 66.000/382.000=%17 Denebilir ki, merkezde %15 ile %25 arasında bir Kürt nüfus var.

Oltu Kürt mü?

Pazaryolu, İspir, Tortum, Uzundere, Olur, Oltu, Narman, Aşkale, Pasinler, Aziziye, Palandöken, Yakutiye, Şenkaya, Köprüköy, Horosan ve Çat ilçeleri Türklerin çoğunluk olduğu ilcelerdir. Çat ilçesinde merkezde Türk nüfus çoğunluktadır. Köylerin çoğunluğu ise Zaza ve Kürtlerdedir.

Erzurum Narman ne zaman ilçe oldu?

57 Köyü ve Ayyıldız (Pitkir) bucağı ile birlikte Tortum İlçesine bağlanarak Narman ilçelikten Lağvedilmiştir. Böylece İlçemiz 1954 yılına kadar Tortum ilçesine bağlı İd bucağı olarak yönetilmiştir. İlçemizin Belediye Başkanı İhsan Erdem'in çalışmaları ile 01.06.1954 yılında yeniden ilçe statüsüne kavuşmuştur.