Korsan kitap nasıl ayırt edilir?

İçindekiler:

  1. Korsan kitap nasıl ayırt edilir?
  2. Korsan kitapları nedir?
  3. Kitabın sahte olup olmadığı nasıl anlaşılır?
  4. Bir kitabın basım yılı nasıl bulunur?
  5. Ilk baskı kitap kaç adettir?

Korsan kitap nasıl ayırt edilir?

Kitapların bandrollü olması durumunda ise; Bandrolün söküldüğünde dağılıp dağılmadığına bakılır. Orijinal bandrol söküldüğünde dağılmaktadır. Dağılmıyorsa sahte bandrollüdür ve korsandır.

Korsan kitapları nedir?

I. KORSAN KİTAP NEDİR? ... Orijinal kitap, bir yayınevinin yazar ile yaptığı yayın sözleşmesi uyarınca çoğalttığı ve bandrol gibi diğer koşullara uyarak satışa arz ettiği kitaptır [2]. Korsan kitap ise, orijinal kitabın izinsiz bir kopyasıdır.

Kitabın sahte olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Baskı tekniğinin ikinci sınıf olması, sayfaları silik ve baskı hataları olması, sayfa düzeninin bozuk olması, kesim hatalarının olması, kapak kağıdının ince olması gibi. Ayrıca, sahte kitaplarda cilt baskılarındaki yapıştırıcıların kalitesiz olduğu ve sayfalarının dağıldığı görülmektedir.

Bir kitabın basım yılı nasıl bulunur?

Kitabın "gerçek" ilk baskısı, kitabın ilk baskısında metnin ilk kez yayınlandığı zamandır. Kitabın telif hakkıyla korunduğu yılı ve yayınlandığı zamanı kontrol edin. Sayfanın üst kısmında "Metin telif hakkı" ifadesini bulun. Telif hakkı yılı ve yayın yılı aynıysa, büyük olasılıkla kitabın ilk baskısına sahipsinizdir.

Ilk baskı kitap kaç adettir?

Çeşit çeşit baskı var. Türkiye'de, iyi satacağı hesaplanan kitaplar 2.000 (yazıyla iki bin) adet basılır. Bu sayıdaki kitaplar, genellikle aylarca raflarda sürünür.