Herpetik keratit hastalığı nedir?

İçindekiler:

  1. Herpetik keratit hastalığı nedir?
  2. Keratit nasıl anlaşılır?
  3. Göz beyazında leke neden olur?
  4. Keratit neden olusur?
  5. Keratit lekesi nasıl geçer?

Herpetik keratit hastalığı nedir?

Gözün ön yüzeyinde bulunan saydam tabakanın (kornea) herpes simpleks virüsü (uçuk virüsü) ile karşılaşması sonucu gelişen enfeksiyondur. Gözlerde sulanma, ağrı, kızarıklık, bulanık görme mevcuttur.

Keratit nasıl anlaşılır?

Belirtiler ve bulgular: Keratitin şiddetine ve neden olan organizmaya göre sendromların adedi ve şiddeti değişebilir. Hastalarda değişen derecelerde göz etrafında ağrı, bulanık görme, gözlerde kızarıklık, sulanma, çapaklanma ve ışığa hassasiyet olur. Korneada beyaz bir opasite (yuvarlağımsı görünüm) görülebilir.

Göz beyazında leke neden olur?

Gözde et büyümesi rahatsızlığında kitle, göz ile burunun birleştiği noktada şişlik oluşturarak kornea üzerine invazyon yani yayılma yapar. Göz beyazında sarı leke olarak ifade edilen pinguekula rahatsızlığında ise göz beyazında zamanla büyüyen, belirgin sınırları olan sarımtrak renkli bir kitle oluşmaktadır.

Keratit neden olusur?

Keratit; iris ve göz bebeğinin önünde yer alan saydam bir tabaka olan korneanın yangısıdır(iltihabıdır). Enfeksiyon (iltihap, yangı) genelde korneanın hasar görmesinden sonra gelişir. Çünkü Mikroorganizmalar genelde sağlıklı korneaya yerleşemezler. Hem yetişkinlerde hem de çocuklarda görülür.

Keratit lekesi nasıl geçer?

Keratit kornea dokusunun iltihaplanması anlamına gelir....Mantar keratiti
  1. Sıklıkla kornea dokusuna bitki travmaları sonrasında mantar keratiti ortaya çıkar.
  2. Antifungal ilaçlarla ve uzun sürede tedavi edilir.
  3. Kornea merkezinde görmeyi azaltacak seviyede leke bırakan mantar keratitleri de kornea nakli ile tedavi edilir.