Ekonomi finans Bölümü ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Ekonomi finans Bölümü ne iş yapar?
  2. Ekonomi ve finans dersleri nelerdir?
  3. Finans Nedir Ekonomi Nedir?
  4. Ekonomi mesleği nedir?
  5. Islam ekonomisi ve finans bölümü ne iş yapar?
  6. Finans ve finansal Yönetim Nedir?
  7. Neden Ekonomi Bölümü?
  8. Ekonomi Yüksek Lisans mezunu ne iş yapar?
  9. Islam ekonomisi ve finans yüksek lisans hangi üniversitelerde var?
  10. Politika ve Ekonomi Bölümü Nedir?

Ekonomi finans Bölümü ne iş yapar?

Ekonomi ve Finans bölümü mezunları, aynı ekonomi ya da işletme mezunu gibi kamu ve özel sektörde, finans şirketlerinde, bankalarda çalışabilir. Yönetici adayı, uzman yardımcısı, müfettiş, gümrük ve mali müşavir, serbest muhasebeci, pazarlama ve satış görevlisi gibi görevlerde bulunabilir.

Ekonomi ve finans dersleri nelerdir?

Ekonomi ve Finans Bölümü Dersleri Nelerdir?
  • İktisat,
  • Genel Muhasebe,
  • Siyaset Bilimi,
  • Bilimsel Araştırma Yöntemleri,
  • Mikro Ekonomi,
  • Makro Ekonomi,
  • Akademik Başarı ve Sosyal Yaşam Becerileri,
  • Finansal Analiz,
Daha fazla öğe...

Finans Nedir Ekonomi Nedir?

Finans; ihtiyaç duyulan fonların uygun şartlarda sağlanması ve etkin bir şekilde kullanılmasıyla ilgili faaliyetlerdir. Kişilerin veya kurumların maddi gelir elde etmeleri, yatırım yapmaları ve zaman içinde bu yatırımları değerlendirmeleridir. İşletme ve ekonominin ortak dalıdır.

Ekonomi mesleği nedir?

Ekonomi Bölümü ise dünya devletlerinin, şirketlerin, kurum ya da kuruluşların ekonomik açıdan gerçekleştirdiği işlemleri takip etmek, gözlemlemek, denetlemek ve bu işlemlerden anlamlı sonuçlar çıkartarak satış/pazarlama alanlarında verimli sonuçlar elde etmeyi sağlar.

Islam ekonomisi ve finans bölümü ne iş yapar?

İslam İktisadı ve Finans bölümü mezunları, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi mezunları olarak kamu sektörü ve özel sektör kuruluşlarında çalışabilirler. Bu programdan mezun olacak öğrenciler ayrıca akademi dünyasının alanla ilgili kurumlarında çalışma imkanı bulabilirler.

Finans ve finansal Yönetim Nedir?

Finans yönetimi, işletmeye gerekli olan fonların en uygun koşullarda sağlanması, bu fonların korunması ve uygun varlıklara yatırılıp etkin olarak kullanılması sürecidir. Bir başka deyişle, bir işletmenin belirli finansal hedeflere ulaşabilmesi için mali durumunun yönetilmesidir.

Neden Ekonomi Bölümü?

Ekonomi bölümünün başlıca amacı optimum üretim sağlamaktır. Aynı zamanda hükümetlerin ve toplumların ihtiyaç ve beklentileri göz önünde bulundurularak üretim, tüketim ve dağıtım gibi aşamalarla ilgilenir. Bu bölümde okuyan kişilerin çok geniş bir çalışma yelpazesi vardır.

Ekonomi Yüksek Lisans mezunu ne iş yapar?

Bankaların uzmanlık kadroları, bankaların gelir uzmanlığı, vergi müfettişliği, SPK uzmanı gibi müfettişlik kadroları, TBMM, Merkez Bankası uzmanlığı, kaymakamlık, İdari hakimlik, Sayıştay denetçiliği, denetmenlik ve kontrolörlük analarında bulma imkanına sahiptir.

Islam ekonomisi ve finans yüksek lisans hangi üniversitelerde var?

İSLAM İKTİSADI'NDA TÜRKİYE'DEKİ ARAŞTIRMA MERKEZLERİ
  • Afyon Kocatepe Üniversitesi İslam İktisadı ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKİFAM)
  • Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi (ULIFAM)
Daha fazla öğe...

Politika ve Ekonomi Bölümü Nedir?

Politika ve Ekonomi bölümü, disiplinlerarası lisans programıdır. Öğrencilerinin toplumsal bilim perspektifinden, siyasi ve iktisadi hayatı anlamalarını sağlar. Mülkiye geleneğinin en yeni bölümün eğitim programı da özeldir.