Didim'in en güzel plajı hangisi?

İçindekiler:

  1. Didim'in en güzel plajı hangisi?
  2. Didim Altınkum plajı denizi nasıl?
  3. Didim'de ne zaman denize girilir?
  4. Akbük mü altın kum mu?
  5. Altınkum sahil uzunluğu kaç km?
  6. Didimde hangi koylar var?
  7. Didime hangi ay gidilir?

Didim'in en güzel plajı hangisi?

Didim ve çevresindeki plajlar arasında Altınkum Plajı, Didim'de akla gelen en popüler plaj. Otellerin yoğun olduğu bir bölgede yer aldığından diğer koy ve plajlara nazaran daha kalabalık. Denizi ise sığ ve berrak. Altınkum Plajı ismini parlayan sarı renkli kumundan alıyor.

Didim Altınkum plajı denizi nasıl?

Didim Altınkum Plajı Plajın kumu sarı, ince ve denizi ise oldukça berraktır. Denize girdiğiniz zaman balıklarla iç içe yüzdüğünüzü hissedeceksiniz. Deniz suyu sıcaklığı ortalama 23 ile 25 derece arasında değişmektedir.

Didim'de ne zaman denize girilir?

Yıl içindeki en hareketli dönem ise Mayıs ve Ekim ayları arasındaki dönem. Didim, yaklaşık 6 aylık bu dönemde denize girmek ve su sporları yapmak için uygun olan bir su sıcaklığına sahip. Mayıs - Ekim ayları arasındaki su sıcaklığı ortalama 25°C.

Akbük mü altın kum mu?

Akbük denizin, kumsalın tadını çıkarmak isteyen tatilciler için adete cennetten bir köşedir. ... Altınkum'un ardından Didim'de en çok tercih edilen plaj bölgesi olan Akbük, Altınkum'a göre çok daha sakin bir tatil beldesi ve doğayla iç içe kumsallara sahip.

Altınkum sahil uzunluğu kaç km?

Didim Altınkum Plajı tatilcilerin gözdesi olmaya devam ediyor. 750 metre uzunluğuna ve 15 metre genişliğine sahip Altınkum Plajı Didim'in merkezinde bulunuyor ve mavi bayrak ödülüne sahip. Didim Altınkum arası mesafe sadece 3 kilometre ve 8 dakika sürüyor.

Didimde hangi koylar var?

Didim'in En Güzel Koyları ve Plajları
  • Didim Denince İlk Akla Gelen: Altınkum Plajı ...
  • Uzak Ama Popüler: Akbük Koyu. ...
  • Tam Bir Doğa Harikası: Manastır Koyu ve Plajı ...
  • Dalgalara Kapalı Doğal Liman: Dalyanaki Koyu. ...
  • Göl Gibi Sakin: Akvaryum Koyu ve Plajı ...
  • Sakin ve Huzurlu: Akkum Sağtur Plajı ...
  • Berraklığıyla Hayran Bırakan: Cennet Koyu.
Daha fazla öğe...

Didime hangi ay gidilir?

Haziran ve Ağustos ayları arasında ziyaretçi sayısı artan Didim'i daha sakin bir zamanda ziyaret etmek isteyenler Mayıs ve Eylül aylarını tercih edebilir.