Iş yeri açmak için devlet desteği nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Iş yeri açmak için devlet desteği nasıl alınır?
  2. KOSGEB araç desteği veriyor mu?
  3. KOSGEB kuruluş desteği nasıl alınır?
  4. Kosgeb nasıl alınır şartları nelerdir?

Iş yeri açmak için devlet desteği nasıl alınır?

KOSGEB üzerinden yeni iş yeri kuracaklara en fazla 65.000 TL hibe olarak verilecek olan destek programının adıdır. Programdan yararlana bilmeniz için ilk olarak şu şartları yerine getirmeniz yeterli olacaktır. Uzaktan Eğitim ile ”Geleneksel Girişimcilik Eğitimi” alarak girişimcilik sertifikası almanız.

KOSGEB araç desteği veriyor mu?

KOSGEB Araç Kiralama Hizmetinde Destek Üst Limiti 100.000 TL değeri maksimum geri ödemeli KOSGEB kredisi bu işlem için çekilebilmektedir. Maksimum 50.000 TL değerinde ise, devlet destekli hibe olarak geri ödemesiz şekilde nakit çekimi yapılmaktadır. Bu işlem için sadece araç kiralama desteği sunulmaktadır.

KOSGEB kuruluş desteği nasıl alınır?

Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler www.kosgeb.gov.tr adresindeki “E-Hizmetler” menüsünden “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu” alt menüsünü seçerek online başvuru yapabilecektir.

Kosgeb nasıl alınır şartları nelerdir?

KOSGEB DESTEĞİNDEN YARARLANABİLECEKLER 18 yaşını doldurmuş, yani reşit olmuş olmak. KOSGEB tarafından düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ne katılmak ve başarıyla tamamlamak. Eğer halihazırda kurulmuş bir işletme için destek talep edilecekse, işletmenin KOBİ statüsüne sahip olması