Hamilelikte depresyon doğumdan sonra geçer mi?

İçindekiler:

  1. Hamilelikte depresyon doğumdan sonra geçer mi?
  2. Doğumdan sonra hormonlar ne zaman düzelir?
  3. Hamileyken antidepresan kullanan var mı?
  4. Gebelik hormonu ne zaman düşer?

Hamilelikte depresyon doğumdan sonra geçer mi?

Postpartum depresyon, doğumdan sonraki 3 ay içinde gerçekleşir. Nadir de olsa daha geç ortaya çıktığı da görülebilir. Belirtiler hamilelik sürecinde de başlamış olabilir. Ancak doğum sonrası depresyon diyebilmek için doğumdan sonra da devam etmesi gerekir.

Doğumdan sonra hormonlar ne zaman düzelir?

İlk üç ayda hormonlarınızın hala normale dönmemesi normaldir. Doğum sonrası geçen iki/üç ayda hormonlarınız hamilelikteki seviyelerine döner. Küçük bir bebeğin hayatınıza girmesi strese sebep olan cortisol hormonunun yükselmesine sebep olur. Uykusuzluk melatoninin ve bunun sonucunda seratoninin düşmesini sağlar.

Hamileyken antidepresan kullanan var mı?

Gebelik sırasında antidepresan ilaç kullanımı, bebeğiniz için riskli olabilir. Ancak ilacınızı bırakmanız sizin sağlınız açısından da riskli olacaktır. Depresyondaki çoğu kişi için antidepresan ilaçlar oldukça önemlidir. Şikayetleri azaltacak ve kişinin kendini daha iyi hissetmesini sağlayacaktır.

Gebelik hormonu ne zaman düşer?

Gebeliğin rahme yerleşmesinden sonra HCG hormonu anne kanında giderek artmaya devam ediyor ve 10. gebelik haftasında en yüksek değere yani yaklaşık 100.000 mIU/ml değerine ulaşıyor. Bu haftadan sonra gebeliğin orta dönemine kadar 20.000 mIU/ml değerlerine kadar düşüyor ve doğuma kadar bu değerlerde sabit kalıyor.