Çocuklarda kolesterol nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Çocuklarda kolesterol nasıl geçer?
  2. Çocuklarda kolesterol ne olmalı?
  3. Cocuklarda LDL kac olmali?
  4. Çocuklarda kolesterol neden yukselir?
  5. Kolesterol çocuklarda olur mu?
  6. Kolesterol hastalığı hangi yaşlarda görülür?

Çocuklarda kolesterol nasıl geçer?

Çocuğa uygun diyet tedavisi: Çocuklarda kolesterol tedavisinin ana kısmını yaşa uygun sağlıklı diyet ve fiziksel aktivite oluşturur. Doktor kontrolü altında yapılmayan yağ ve kolesterol kısıtlı diyetlerde çocuğun karbonhidrat alımı artırılır. Bu da iyi kolesterolü düşürüp trigliserid oranını artırır.

Çocuklarda kolesterol ne olmalı?

Çocuklar için 170 mg-dl normal değer olarak kabul edilirken 170-199 sınır değer olarak belirtilmektedir. 200 üzerindeki değerler ise yüksek olarak kabul edilmektedir. Yüksek kolesterolün çocukluk döneminde kontrol altına alınması elzemdir. Zira yüksek kolesterol kalp damar hastalıklarını tetikleyen bir faktördür.

Cocuklarda LDL kac olmali?

Eğer anne babada genç yaşta kalp krizi, inme gibi hastalıklar varsa veya kolesterolleri çok yüksekse çocukların kan yağlarının ölçülmesi düşünülmeli. Çocukta toplam kolesterol 170 mg/dl altında olmalı.

Çocuklarda kolesterol neden yukselir?

Başlıca 3 faktör vücut kolesterol düzeyinin artmasında rol oynar: Diyet: Özellikle yüksek oranda doymuş- ve trans-yağ içeren besinler. Genetik: Anne-babanın genetik olarak yüksek kolesterol düzeyine sahip olması Obezite: Hem diyet hem de hareketsiz bir yaşam tarzı ile ilgilidir.

Kolesterol çocuklarda olur mu?

Eğer ailesel bir kolesterol yüksekliğine yatkınlık varsa, çocukta aşırı kolesterol yüksekliğine rastlanabilir. Sağlık çalışmaları çoğu zaman bu yüksek kan kolesterolüne sahip çocukların neredeyse yarısının ilerleyen yaşlarda kan kolesterol seviyelerin normale döndüğünü gösteriyor.

Kolesterol hastalığı hangi yaşlarda görülür?

Erkeklerde 45 yaş ve üzerinde yüksek LDL - kolesterol düzeyleri görülme sıklığı artar. Kadınlarda ise menopozu izleyen dönemlerde kolesterol seviyesinde belirgin artış görülür. Uzun süreli hastalıklar: Diyabet, hipotiroidi böbrek ve karaciğer hastalıkları yüksek kolesterole neden olabilir.