Kıbrıs üniversitelerinin denkliği var mı?

İçindekiler:

  1. Kıbrıs üniversitelerinin denkliği var mı?
  2. KKTC denklik nasıl alınır?
  3. Kıbrıs ilim Üniversitesi YÖK denkliği var mı?
  4. Yatay geçiş için denklik belgesi nasıl alınır?
  5. Doğu Akdeniz Üniversitesi denklik var mı?
  6. Azerbaycan Üniversite diploması Türkiye'de geçerli mı?
  7. Lefke Avrupa Üniversitesi denklik var mi?
  8. Doğu Akdeniz Üniversitesi Devlet mi özel mi?

Kıbrıs üniversitelerinin denkliği var mı?

İlgili anlaşma uyarınca, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hukukuna göre kurulmuş olan üniversitelere ÖSYM tarafından yerleştirilen ve yerleştikleri programda eğitimini tamamlayan T.C. vatandaşlarının ön lisans ve lisans diplomaları denklik işlemine tabi tutulmaksızın Türkiye Cumhuriyeti'nde geçerlidir.

KKTC denklik nasıl alınır?

2. KKTC'deki üniversitelerin YÖK tarafından onaylanan yüksek lisans programlarından mezun olan T.C. vatandaşlarının, üniversiteye kayıt yaptırdıkları ALES puanını belgeleyerek diploma denklik başvurusu yapmaları gerekmektedir.

Kıbrıs ilim Üniversitesi YÖK denkliği var mı?

Kıbrıs İlim Üniversitesi, Kuzey Kıbrıs ve Türkiye Yükseköğretim Planlama, Değerlendirme, Akreditasyon ve Koordinasyon Konseyi (YÖDAK) ve Türkiye Yükseköğretim Kurumu (YÖK) yetkilileri tarafından tam olarak akredite edilmiştir.

Yatay geçiş için denklik belgesi nasıl alınır?

http://www.yok.gov.tr/web/denklikbirimi internet adresinde yer alan dilekçe doldurulup hizmet bedeli yatırılarak, elden ya da posta yoluyla Yükseköğretim Kurulu Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığına başvuruda bulunulmalıdır.

Doğu Akdeniz Üniversitesi denklik var mı?

DAÜ' nün tüm bölümleri YÖK denkliğine sahiptir. DAÜ' nün tüm bölümleri YÖDAK denkliğine sahiptir. DAÜ UK NARIC denkliğine sahiptir.

Azerbaycan Üniversite diploması Türkiye'de geçerli mı?

Azerbaycan ile Türkiye arasında yüksek öğretim anlaşmalarına göre Azerbaycan devlet üniversitelerinin diplomaları Türkiye'de YÖK tarafından tanınmakta, bu nedenle Azerbaycan diplomalarının denkliği konusunda sıkıntı yaşanmamaktadır.

Lefke Avrupa Üniversitesi denklik var mi?

Kıbrıs Bilim Vakfı tarafından kurulan ve 1990 yılında faaliyete geçen Devlet Vakıf üniversitesidir. Türkiye Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından kurulduğu ilk yıldan itibaren tüm bölümlerine denklik almıştır.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Devlet mi özel mi?

Doğu Akdeniz Üniversitesi ya da kısaca DAÜ (İngilizce: Eastern Mediterranean University, kısaca EMU), 1979 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kurulan bir Yüksek Teknoloji Enstitüsü olarak faaliyete geçen bir devlet üniversitesidir.