Hipotiroidi nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Hipotiroidi nasıl anlaşılır?
  2. Hipotiroidi zararları nelerdir?
  3. Hipotiroidi kaç olmalı?
  4. Hipotiroidi otoimmün bir hastalık mıdır?

Hipotiroidi nasıl anlaşılır?

Hipotiroidinin belirtileri; halsizlik, yorgunluk, konsantrasyon güçlüğü, kabızlık, çabuk üşüme ve soğuğa tahammülsüzlüktür. Bazen dermatolojik hastalıklardan kaynaklandığı düşünülen cilt kuruluğu, ciltte kabalaşma, turuncuya dönen renk değişiklikleri de tiroit bezinin az çalışması nedeniyle gelişebilir.

Hipotiroidi zararları nelerdir?

Hipotiroidi vücudunuzdaki normal kimyasal reaksiyon dengesini bozar. Nadiren erken dönemlerde semptomlara neden olur, ancak zamanla, tedavi edilmemiş hipotiroidi, obezite, eklem ağrısı, kısırlık ve kalp hastalığı gibi bir takım sağlık sorunlarına neden olabilir.

Hipotiroidi kaç olmalı?

Basit bir kan testi ile yapılan bu araştırma sonucunda TSH seviyesi sağlıklı ve yetişkin bireylerde 0,4-4,00 mIU/L aralığında olmalıdır. Hormon düzeyinin bu aralığın üzerinde tespit edilmesi hipotiroidizm, yani tiroid fonsiyonlarının yetersiz olması durumunu gösterir.

Hipotiroidi otoimmün bir hastalık mıdır?

Hipotiroidinin en yaygın nedenleri şu şekilde sıralanabilir: Tiroid bezinin otoimmün hastalığı: Hipotiroidizmin en sık nedeni Hashimoto tiroiditi olarak bilinen otoimmün bir hastalıktır. Otoimmün bozukluklar, bağışıklık sistem kendi vücudun kendi dokularına saldıran antikorlar ürettiğinde ortaya çıkar.