Yöksis nasıl güncellenir?

İçindekiler:

  1. Yöksis nasıl güncellenir?
  2. YÖK akademik nasıl güncellenir?
  3. Yöksis bilgileri nereden güncellenir?
  4. E devletten diploma nasil sorgulama?
  5. Yöksis giriş şifresi nasıl alınır?
  6. Yoksis kim kullanır?

Yöksis nasıl güncellenir?

Mezuniyet bilgisi Üniversite tarafından güncellenen mezunlar ÖSYM'nin aday işlemleri sisteminden başvuru yapıyorsa aşağıdaki ekran alıntısında belirtildiği gibi "EĞİTİM BİLGİLERİM" menüsü altında bulunan "Eğitim Bilgilerimi E-Okul / YÖKSİS'ten Güncelle" butonuna basması gerekmektedir.

YÖK akademik nasıl güncellenir?

Nasıl düzeltebilirim? Kategori:Eksik/Hatalı Bilgilerin Düzeltilmesi. akademik.arama@yok.gov.tr mail adresine ilgili kişileri ve TC Kimlik Numaranızı, Birlikte Çalıştığım Kişiler konulu mail atarsanız ilgili düzeltmeler sistemden yapılacaktır.

Yöksis bilgileri nereden güncellenir?

--- Mezuniyet bilgisi Üniversite tarafından güncellenen mezunlar ÖSYM'nin aday işlemleri sisteminden başvuru yapıyorsa aşağıdaki ekran alıntısında belirtildiği gibi "eğitim bilgilerim" menüsü altında bulunan "eğitim bilgilerimi e-okul / YÖKSİS ten güncelle" butonuna basması gerekmektedir.

E devletten diploma nasil sorgulama?

kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle sayfaya giriş yapabilirsiniz. Daha sonra e devlet hizmetler bölümünden "Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı"nı bulmalısınız. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın sunduğu hizmetler arasından "Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama" başlığını seçmelisiniz.

Yöksis giriş şifresi nasıl alınır?

Yükseköğretim Bilgi Sistemine (YÖKSİS) giriş yaparken sistem 11 haneli T.C. Kimlik Numaranızı ve YÖKSİS şifrenizi girmenizi istemektedir. YÖKSİS şifrenizi üniversitelerin personel bilgi işlem bürolarından temin edebilirsiniz.

Yoksis kim kullanır?

Türkiye'de elektronik ortamdan üniversitelilere de hizmet verilmektedir. Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) aracılığıyla üniversitelerde eğitim alan ve mezun olanların tüm bilgi ve verileri saklanmakta ve kaydedilmektedir. Böylece üniversite okuyan herkes bilgilerine YÖKSİS üzerinden ulaşabilmektedir.