Swap sözleşmeleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Swap sözleşmeleri nelerdir?
  2. Swap değerlendirmesinde hangi faiz kullanılır?
  3. Swap sözleşmeleri nerede işlem görür?
  4. Faiz gelirlerinin el değiştirdiği Swap sözleşmelerine ne denir?
  5. Swap ve forward hangi piyasada işlem görür?
  6. Türev araç sözleşmeleri nelerdir?
  7. Faiz oranı swap nedir?

Swap sözleşmeleri nelerdir?

İki tarafın belirli bir zaman dilimi içinde farklı faiz ödemelerini ve/veya farklı para birimlerini karşılıklı olarak değiştirdikleri bir takas sözleşmesine swap sözleşmesi deniyor.

Swap değerlendirmesinde hangi faiz kullanılır?

Para swap sözleşmelerinde değişken faiz oranı olarak genellikle USD LIBOR olmaktadır.

Swap sözleşmeleri nerede işlem görür?

Swap yapılmasındaki temel mantık her iki tarafın da kendileri için daha uygun olabilecek şartlara geçiş yaparak fayda sağlama isteğidir. Bu işlemlere konu olan Swap sözleşmeleri de tezgah üstü piyasalarda işlem görmektedir.

Faiz gelirlerinin el değiştirdiği Swap sözleşmelerine ne denir?

Swap; İki tarafın belirli bir zaman dilimi içinde bir varlık ya da yükümlülüğe bağlı olan farklı faiz ödemelerini veya döviz cinsini karşılıklı olarak değiştirdikleri bir takas sözleşmesidir diye tanımlanabilmektedir.

Swap ve forward hangi piyasada işlem görür?

Türev piyasası; forward, futures, options, SWAP gibi ürünler ile vadeli işlemlerin yapılabildiği bir piyasadır. Türev piyasasının alt kolu olan organize piyasalarda futures işlemleri gerçekleşirken, tezgah üstü piyasalarda forward işlemleri gerçekleşmektedir.

Türev araç sözleşmeleri nelerdir?

Türev araç; değeri başka bir finansal varlığın veya malın değerine doğrudan bağlı olan finansal araçlar türev araç olarak adlandırılmaktadır. ... Genellikle türev araçların dayanak varlığı mal, menkul kıymet, döviz türü, faiz oranı, değerli metal ve taş, istatistik, endeks, gösterge ve başka bir türev araç olabilmektedir.

Faiz oranı swap nedir?

Swap faizi, sabit faiz ödemeleri ile dalgalı faiz ödemelerinin aynı para birimi üzerinden birbirleri ile değiştirilmesine ilişkin taraflar arasında yapılan anlaşmadır. Swapları faizleri işlem hacmi bakımından en popüler swap çeşididir.