Bebeklerde su çiçeği nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Bebeklerde su çiçeği nasıl anlaşılır?
  2. Bebekler su çiçeği çıkarır mı?
  3. Bebeklerde su cicegi nasil baslar?
  4. Bebeklerde su çiçeği tehlikeli mi?

Bebeklerde su çiçeği nasıl anlaşılır?

Ateş ve halsizlik çocuklarda su çiçeği belirtileri arasındadır. Hafif pembe lekelenmeler hastalığın ilerlemesi ile birlikte içi su dolu kırmızı kabarcıklara dönüşür. İştahsızlık, halsizlik, keyifsizlik ve burun akıntısı bebeklerde su çiçeği belirtileri arasında yer alır.

Bebekler su çiçeği çıkarır mı?

Bebeklik döneminde geçirilen pek çok farklı hastalık bulunmaktadır. Bu hastalıklardan bir tanesi de su çiçeğidir. Bebeklerde su çiçeği nadir de olsa görülmektedir.

Bebeklerde su cicegi nasil baslar?

Döküntüler öncelikle gövdeden başlar, sonrasında baş ve ayaklara yayılır. Ateş ise 1 ila 4 gün sürer. Kızarıklık önce küçük parçacıklar halinde ortaya çıkar ve daha sonra kabarcıklar ve bunu takiben yara kabuğu haline döner. Suçiçeği geçiren çoğu kişi hastalığı hafif olarak geçirir.

Bebeklerde su çiçeği tehlikeli mi?

Genelde hafif geçirilen bir hastalık olmakla beraber bağışıklık sistemi baskılanmış kişilerde ve yetişkinlerde şiddetli olabilir. Ensefalit (beyin dokusunda iltihap) ve zatürreye sebebiyet verebilir. Suçiçeği aynı zamanda hamileler için de risk taşır. Zira doğacak bebekte doğumsal bozukluklara neden olabilir.