ABD Istanbul Başkonsolosu kimdir?

İçindekiler:

  1. ABD Istanbul Başkonsolosu kimdir?
  2. Amerika vize başvurusu alıyor mu?
  3. Türkiyede kaç tane Amerikan konsolosluğu var?
  4. Konsolosluk memuru nasıl olunur?
  5. Amerika turist vizesi veriyor mu?
  6. Türkiyede kaç tane büyükelçi var?
  7. Amerikan konsolosluğuna metro ile nasıl gidilir?
  8. Bulgaristan Konsolosluğuna hangi Otobüs gider?

ABD Istanbul Başkonsolosu kimdir?

Türkiye'de hizmet veren İstanbul Başkonsolosluğunda Charles Frederick Hunter 2013 yılından bu yana Başkonsolos olarak görev yapmaktadır.

Amerika vize başvurusu alıyor mu?

ABD'ye seyahat etmek isteyen olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ABD Konsolosluğu'ndan randevu alarak yapacakları seyahatin amacı doğrultusunda vize başvurularını gerçekleştirmelidirler. ... ABD'de “Göçmen olmayan vizeler” ve “Göçmen vizeler” olmak üzere iki vize türü uygulaması mevcuttur.

Türkiyede kaç tane Amerikan konsolosluğu var?

Ülkemizde Amerika konsolosluğu bir tane değil birden fazla Amerika konsolosluğu bulunuyor. İstanbul'da ki Amerika konsolosluğu başkonsolosluk olarak bilinir.

Konsolosluk memuru nasıl olunur?

Konsolos olarak görev yapmak isteyenlerin akademik kariyerinin yeterli olması gerekir. Ayrıca bu kişilerin devlet memurluğu sınavında sözlü ve yazılı bölümlerde istenen başarı derecelerini elde etmiş olması da beklenir. Başvuru yapanlarda 657 saylı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. Maddesine uygunluk şartı aranır.

Amerika turist vizesi veriyor mu?

Amerika Turistik Vize Tipi B1/B2 Vize kategorisindedir. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları'na çoğunlukla 10 yıllık çok girişli(multiple) olarak vize verilmektedir. Fakat Amerika Vizesi ile seyahat eden kişi senede maksimumn 6 ay(180 gün) Amerika'da konaklayabilmektedir.

Türkiyede kaç tane büyükelçi var?

Türkiye'deki diplomatik temsilcilikler listesi , Türkiye'de diğer ülkelerin bulundurduğu diplomatik ve konsüler temsilciliklerin listesini içermektedir. Başkent Ankara'da 135 yerleşik büyükelçilik bulunmaktadır.

Amerikan konsolosluğuna metro ile nasıl gidilir?

Atatürk Havalimanı'ndan M1Yenikapı-Havalimanı metrosuyla Merter istasyonunda inip Metrobüs'e aktarma yapınız. Metrobüs ile Mecidiyeköy durağında inerek Mecidiyeköy Meydan'daki otobüs durağından 29Ş numaralı otobüse binerek Kaplıcalar durağında indiğinizde Amerika Konsolosluğuna ulaşabilirsiniz.

Bulgaristan Konsolosluğuna hangi Otobüs gider?

Bu Otobüs hatları Bulgaristan Konsolosluğu yakınından geçiyor: 8/L, B/16-A, B/40, B/46.