Lökositoklastik vaskülit ne demek?

İçindekiler:

  1. Lökositoklastik vaskülit ne demek?
  2. Vaskülit öldürür mu?
  3. Vaskülit Nedir Patoloji?
  4. Otoimmün vaskülit nedir?
  5. Vaskülit kaşıntı yapar mı?

Lökositoklastik vaskülit ne demek?

Lökositoklastik vaskülit primer deri tutulumu ile seyreden bir küçük damar vaskülitidir. Etyoloji- de ilaçlar, infeksiyonlar, otoimmün hastalıklar, gıda ve gıda katkı maddeleri ve maligniteler gibi pek çok faktör yer alır. En sık alt ekstremitelerde başlayan simetrik palpabl purpura olarak gö- rülür.

Vaskülit öldürür mu?

Vaskülitler ciddi komplikasyonlara neden olabilir. Özellikle vaskülitlerin tanı ve tedavisi gecikirse bu durum hayati tehlikelere yol açabilir. Vaskülitler, türlerine bağlı olarak birçok komplikasyona sebep olabilirler: Organ hasarları: Bazı vaskülit türleri şiddetli olabilir ve hayati organlara zarar verebilir.

Vaskülit Nedir Patoloji?

Vaskülit — Damar duvarındaki yangıya verilen addır. Vaskülit Birçok farklı boyutta damarı tutabilir. Vaskülitik patolojiler damar duvarlarında immun kompleks birikimi ile damarların lokal olarak tıkanmasına neden olarak ilgili organın fonksiyon kaybına yol açarlar.

Otoimmün vaskülit nedir?

Otoimmün vaskülit, bağışıklık sisteminin kan damarlarına atak yapması sonucu gelişir. Atak sonucunda kan damarları daralır ve içerisinden daha az miktarda kan akışı gerçekleşir.

Vaskülit kaşıntı yapar mı?

· Göz: Vaskülit gözlerde; kızarma, yanma ve kaşınma gibi belirtilerin oluşmasına sebep olabilir.