Kaymakam olabilmek için şartlar nelerdir?

İçindekiler:

  1. Kaymakam olabilmek için şartlar nelerdir?
  2. Maliye bölümü mezunu kaymakam olabilir mi?
  3. Kaymakam adayı maaş alır mı?
  4. Kaymakamlık olmak zor mu?
  5. Kaymakam olmak için Memur olmak şart mı?
  6. Istatistik mezunu kaymakam olabilir mi?
  7. Kaymakamın maaşı ne kadar?

Kaymakam olabilmek için şartlar nelerdir?

Bunun için 4 yıllık lisans programları olan; Siyasal bilgiler, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler ve İşletme bölümünden mezun olunmalıdır. Belirttiğimiz bu bölümlerden mezun olanlar kaymakam olabilme hakkına sahiptir. Bu nedenle kaymakam olmak isteyen herkes öncelikle bu bölümlerden mezun olma şartına tabi tutulur.

Maliye bölümü mezunu kaymakam olabilir mi?

Hukuk, Kamu Yönetimi, İktisat, İşletme, Maliye, Finans, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Sosyoloji, Psikoloji, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi (Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi – Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümleri dahil) bölümlerinden mezun olanlar doğrudan lisans diploması ile sınava başvuruda ...

Kaymakam adayı maaş alır mı?

İçişleri Bakanlığı Kaymakamlık Mesleğine yeni başlamış bir Kaymakam Adayının 2021 yılı maaşı yaklaşık olarak 6700 Türk Lirasıdır. Meslekte belirli süreleri geçirmiş bir Kaymakamın 2021 yılı maaşı ise yaklaşık 7350 Türk Lirasıdır.

Kaymakamlık olmak zor mu?

Bu bölümler dışında mezuniyeti olan kişilere kaymakam olma hakkı tanınmıyor. Mezuniyetin ardından kaymakamlık sınavına girecek olan adayların, girdikleri sınavdan 70 ve üzerinde puan alması gerekiyor. ... Bu nedenle kaymakam olma sürecinin diğer mesleklere göre daha zor olmasının oldukça normal karşılanması gerekiyor.

Kaymakam olmak için Memur olmak şart mı?

3 sayılı Üst Kademe Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usûllerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 3. maddesinin (6) fıkrası gereğince kaymakam adaylığı yazılı sınavlarına müracaatlarda “kamuda 5 yıllık hizmeti bulunmak” şartı aranmamaktadır.

Istatistik mezunu kaymakam olabilir mi?

İstatistik mezunları da kaymakam ve müfettiş olabilecek. YÖK Başkanlığı tarafından verilen denklik kararı ile istatistik mezunları İİBF ile aynı alımlara başvurabilecek.

Kaymakamın maaşı ne kadar?

KAYMAKAM MAAŞI NE KADAR OLDU 2021? Kaymakam maaşları 13.648 TL üzerine 743 TL zam alarak 14.391 TL oldu.