Eş göbek kaçması nedir?

İçindekiler:

  1. Eş göbek kaçması nedir?
  2. Karındaki aort damarı nereden geçer?
  3. Aort damarı belirtileri nelerdir?
  4. Bacakta seğirme ve damar atmaları nedir?

Eş göbek kaçması nedir?

Göbek düşmesi, kaçması veya kayması, Türk halk hekimliğinde genellikle bulantı, hâlsizlik, güçsüzlük ile karın, kalça veya vücudun diğer bölgelerindeki ağrıları açıklamak için kullanılan, vücudun merkez noktasının göbek olduğu ve bu bölgenin yer değiştirerek "düştüğü" inancına dayalı bir hastalık konseptidir.

Karındaki aort damarı nereden geçer?

Aort, kalbin sol ventrikülünden gelir ve göğüs ve karın boşluğu boyunca ilerler. Aortun göğüs boşluğu kısmındaki bölümünde oluşan anevrizmalar, “torasik anevrizmalar” olarak adlandırılırlar. Aortun karın boşluğu kısmındaki bölümünde oluşanlar ise, “abdominal anevrizmalar” olarak adlandırılırlar.

Aort damarı belirtileri nelerdir?

Bu durumda bacaklara, sırta vuran ağrı ve hazımsızlık gibi sindirim sistemiyle ilişkili belirtiler görülür. Aortun göğüs bölgesindeki kısımlarında anevrizma oluşmuşsa göğüs ağrısı, öksürük, nefes darlığı, ses kısıklığı ve yutma sorunları gibi belirtiler görülür.

Bacakta seğirme ve damar atmaları nedir?

Bacakta damar atması, genellikle bir kan damarının sertliği ve pıhtı nedeniyle tıkanmasından dolayı ortaya çıkar. Yaşın ilerlemesi ile birlikte daha sık görülen damar sertliği; hiperkolesterolemi, esneklik kaybı, diyabet, obezite gibi hastalıklara bağlı olarak da varlık gösterebilir.