Adet öncesi kahverengi lekelenme nedir?

İçindekiler:

  1. Adet öncesi kahverengi lekelenme nedir?
  2. Adetten kaç gün önce kahverengi lekelenme olur?
  3. Yerlesme kanaması olduğunu nasıl anlarım?
  4. Yerleşme kanaması olmadan hamilelik olur mu?

Adet öncesi kahverengi lekelenme nedir?

Kahverengi akıntı önceden oluşan vajina salgılarında kan olması anlamına gelir. Kanın vücuttan uterustan (rahim) çıkması ekstra zaman aldığında, oksitlenir. Bu, açık veya koyu kahverengi renkte görünmesine neden olabilir. Bu akıntıyı takiben adet görüldüğü için bir hastalığın varlığından söz edilemez.

Adetten kaç gün önce kahverengi lekelenme olur?

Yerleşme kanaması, kadınlarda adet döneminden 2-5 gün evvel ortaya çıkan, leke olarak görülen kahverengi ya da pembe tonlarında yaşanan kanamaya verilen isimdir. Bu durum halk arasında “üstüne görme” olarak da ifade edilmektedir. Kadınlarda yerleşme kanaması yaşanırken genellikle bir ağrı ortaya çıkmaz.

Yerlesme kanaması olduğunu nasıl anlarım?

Genellikle yerleşme kanaması koyu renkte, soluk pembeye veya kahverengiye yakın olur. Yerleşme kanaması adet kanamasından çok akıntıya benzer. Yoğunluğu ise normal adet döneminden farklıdır. Regl dönemine ait belirtiler hafif şiddette hissedilir.

Yerleşme kanaması olmadan hamilelik olur mu?

Bazı kadınlarda yerleşme kanaması hiç görülmeden de gebelik gerçekleşebilir. Yerleşme kanaması normal adet döngüsünde gerçekleşmez. İmplantasyon, embriyonun rahme tutunması ile ilişkili bir dönemde gerçekleşir.