Bronşit nasıl geçer evde?

İçindekiler:

  1. Bronşit nasıl geçer evde?
  2. Bronşit olmak için ne yapmalı?
  3. Kronik bronşit tamamen iyileşir mi?
  4. Bronşit tedavisinde hangi ilaçlar kullanılır?

Bronşit nasıl geçer evde?

1 kaşık susam, 1 çay kaşığı keten tohumu ve 1 tutam tuzu bal ile karıştırın. Bu karışımı günlük olarak tüketin. Bol miktarda su tüketmek bronşit tedavisinde oldukça etkilidir. Su balgam çıkarmaya yardımcı olur ve vücuttaki intihabı daha rahat dışarı atar.

Bronşit olmak için ne yapmalı?

Viral ve bakteriyel sebeple oluşan akut bronşit bulaşıcıdır. İnfluenza A ve B, parainfluenza, koronavirüs (tip1-3), rinovirüs, respiratuar sinsisyal virüs ve insan metapnömovirus sık karşılaşılan faktörlerdir. Kronik bronşitin en önemli sebebi ise sigara içmek ve sigara dumanına uzun süre maruz kalmaktır.

Kronik bronşit tamamen iyileşir mi?

Kronik bronşit tedavisi yoktur, ancak bazı yaşam tarzı değişiklikleri semptomlarınızı hafifletebilir. Kronik bronşit tedavisinin amacı, daha iyi nefes almanıza ve semptomlarınızı kontrol etmenize yardımcı olmaktır.

Bronşit tedavisinde hangi ilaçlar kullanılır?

Akut bronşit tedavisinin temelini semptomatik ilaçlar oluşturmaktadır. Bu amaçla çoğunlukla analjezik-antipiretik ajanlar, beta agonist ilaçlar ve antitüssif ilaçlar kullanılmaktadır. Hastalığın etyolojisi göz önünde bulundurulduğunda, olguların %90'dan fazlasında antibiyotik kullanımı gerekmemektedir.