Kastamonu sarımsak nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Kastamonu sarımsak nasıl anlaşılır?
  2. Iyi sarımsak nasıl olmalı?
  3. Taşköprü sarımsağı nasıl ayırt edilir?
  4. Taş köprü sarımsağı nasıl saklanır?
  5. En iyi sarımsak nasıl yetiştirilir?
  6. Yerli sarımsak ne zaman çıkar?
  7. Taş köprü sarımsağı ne zaman çıkar?
  8. 1 dönüm araziden ne kadar sarımsak çıkar?

Kastamonu sarımsak nasıl anlaşılır?

Ancak yerli, yani Kastamonu sarımsağı ise bundan çok farklı olur. İçi mor olur. Dışı krem rengi ve kök kısmı kahverengi olur. Aroması çok kuvvetli ve kalıcıdır.

Iyi sarımsak nasıl olmalı?

Öncelikle satın alacağınız sarımsak kaliteli olmalı. Sarımsak seçerken tanelerinin olduğu baş kısmına özellikle dikkat etmelisiniz. Baş kısmı zede görmemiş ve kırılmamış olmalı, taneleri koruyan zar yerinde olmalı. Kullanım kolaylığı açısından geniş ve sağlam taneleri olan sarımsakları seçmenizi öneririz.

Taşköprü sarımsağı nasıl ayırt edilir?

Ürünün Tanımı ve Ayırt Edici Özellikleri: Taşköprü Sarımsağı'nın baş kabuk rengi beyaz, diş kabuk rengi pembe, diş et rengi krem-sarıdır. Kokusu keskin ve kendine özel acılığı vardır. Diğer sarımsaklara nazaran daha acıdır.

Taş köprü sarımsağı nasıl saklanır?

7)Taşköprü Sarımsağı nasıl saklanır ? Sarımsak kuru ve serin yerde saklanarak uzun süre muhafaza edilebilir.Sarımsakların içlerinin boşalmaması için nemli yerlere koymayınız.

En iyi sarımsak nasıl yetiştirilir?

Sarımsağın dişlerini tek tek ayırarak işe başlayın. Ancak kabuklarını soymayın. Saksıya toprağı doldurun, ardından saksının ortasında 10 santimlik bir çukur açın. Sarımsakların kök uçları alta, filizlenecek yerleri üste gelecek şekilde bu çukura gömün.

Yerli sarımsak ne zaman çıkar?

Türkiye'nin önemli sarımsak üretim merkezlerinden Kastamonu'nun ilçesi Taşköprü'de şubat ve mart aylarında ekilen sarımsak, temmuz başlarında hasat ediliyor. Raf ömrü 10 ayı bulan Taşköprü sarımsağının satışı da nisan ayı sonunda tamamlanıyor.

Taş köprü sarımsağı ne zaman çıkar?

Temmuz Ayının ilk haftasıyla birlikte hasat edilmeye başlanmaktadır ve temmuz ayının son haftasına kadar hasat işlemine devam edilmektedir. Temmuz Ayının ilk haftasından önce çıkarılarak satılan sarımsaklar Taşköprü sarımsağı değildir.

1 dönüm araziden ne kadar sarımsak çıkar?

Kışlık sarımsakların saplarından örülmesi veya dizi halinde bir araya getirilmesi iyi olur. Dönüme 500-1200 kg verim veren sarımsak kârlı bir tarım dalıdır. İyi bir çeşit ve uygun bakım şartlarında dekardan 7 kg kuru baş sarımsak alınır.