Yeşil Kart nereden bakılır?

İçindekiler:

  1. Yeşil Kart nereden bakılır?
  2. Yeşil Kart Poliçe Sorgulama nedir?
  3. Yeşil kartlılar muayene ücreti ödüyor mu?
  4. Kimler yeşil kart sahibi olabilir?
  5. Yesilkart muayene ucreti ne kadar?

Yeşil Kart nereden bakılır?

Yeşil kart alabilmek için öncelikle gelir testi yaptırılması gerekmektedir. Gelir testi için başvurular ikametinizin bağlı olduğu Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılmaktadır. Daha sonra gelir testi sonuçlanınca bağlı bulunduğunuz Sosyal Güvenlik Kurumu'na uğramalısınız.

Yeşil Kart Poliçe Sorgulama nedir?

Yeşil Kart Poliçe Sorgula Aracınıza ait Yeşil Kart poliçe bilgilerini, poliçe anahtar bilgileri veya plaka bilgisi + kimlik bilgisi ile sorgulayabileceğiniz ekrandır. Sorgu sonucunda, araç bilgilerinizin ve indirim/sürprim bilgilerinizin detaylarına erişebilirsiniz.

Yeşil kartlılar muayene ücreti ödüyor mu?

Yazılı ve sözlü başvurularımız üzerine, 01.03.2009 tarihinden itibaren sistemde Yeşil Kartlı hastalar için muayene ücreti alınmasına izin verilmiş ve alınan bu ücret reçete arkası çıktısında yer almıştır.

Kimler yeşil kart sahibi olabilir?

Yeşil Kart Sahibi Olabilmek için Öngörülen Şartlar Başvuru yapan kişinin hiçbir sosyal güvencesinin bulunmaması ve aylık geliri ya da aile içindeki gelir payının brüt asgari ücretin 1/3'ünden az olması, Türkiye'de ikamet eden Türk vatandaşı olması gerekmektedir.

Yesilkart muayene ucreti ne kadar?

Yeşil Kart Muayene Ücretleri Var Mıdır? Yeşil kartlı bireylerden alınan muayene ücretleri 2009 yılında çıkan bir kararla alınmaya başlamıştır. Hasta muayene katılım payı olarak adlandırılan bu muayene ücreti; Aile Hekimliği ve sağlık ocaklarındaki muayenelerde 2TL ve devlet hastanelerinde 8 TL olarak belirlenmiştir.