4B isteğe bağlı tescil nedir?

İçindekiler:

  1. 4B isteğe bağlı tescil nedir?
  2. Isteğe bağlı Bağ Kur nasıl yapılır?
  3. 2021 isteğe bağlı bağkur primi ne kadar?
  4. Isteğe bağlı tescil kaydı ne demek?
  5. Isteğe bağlı emeklilikte ikramiye alınır mı?
  6. 4 c sigortalısı ne demek?
  7. İsteğe bağlı sigorta ne kadar süre ödenir?
  8. E devlet isteğe bağlı sigorta nasıl yapılır?

4B isteğe bağlı tescil nedir?

İsteğe bağlı sigorta demek kısaca hiçbir kurumda sigortalı olarak çalışmayan prim ödemesini kendi yapmak isteyenler için oluşturulmuş bir sigortalılık koludur. İsteğe bağlı olarak sigorta ödeyenler 4B (Bağkur) kapsamında değerlendirilir ve emeklilik şartları da 4B'ye göre değerlendirilir.

Isteğe bağlı Bağ Kur nasıl yapılır?

İlk defa isteğe bağlı sigortalı olmak isteyenlerin e-devlet üzerinden veya “İsteğe Bağlı Sigorta Giriş Bildirgesi” ile ikametgahlarının bulunduğu yerdeki SGK ünitelerine başvurmaları gerekmektedir. Tekrar isteğe bağlı sigortalı olmak isteyenlerin ise talep dilekçesi ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

2021 isteğe bağlı bağkur primi ne kadar?

1/1/2021 ila 31/12/2021 tarihleri arasında ödenebilecek isteğe bağlı sigorta primi aylık alt sınırı,119,25 TL x 30 x % ,50 TL.

Isteğe bağlı tescil kaydı ne demek?

Eserler üzerinden gerçekleştirilmekte olan İsteğe Bağlı Kayıt-Tescil işlemi, eserin kimin tarafından meydana getirildiğini belirlemeye kolaylık sağlamak amacıyla yaptırılması zorunlu olmayan, yaptırılmadığında hak kaybına neden olmayan ve kişiye herhangi bir hak vermeyen beyana dayalı bir işlemdir.

Isteğe bağlı emeklilikte ikramiye alınır mı?

Emekli Sandığı Kanunu uyarınca, isteğe bağlı iştirakçilikte geçen sürelere ikramiye ödenecek mi? İsteğe bağlı iştirakçi olarak geçen sürelere ikramiye ödenmeyecektir.

4 c sigortalısı ne demek?

Bu kapsamda 4a SSK prim ödeyenleri ve bir işyerinde sözleşmeli çalışanları, 4b hizmet akdine bağlı olmaksızın isteğe bağlı sigorta yaptırıp prim ödeyenleri ve eski BAĞ-KUR'luları, 4c ise eski sistemde Emekli Sandığı'na bağlı çalışan devlet memurlarını kapsar.

İsteğe bağlı sigorta ne kadar süre ödenir?

İsteğe bağlı sigortalıların primlerinin ait olduğu ayı takip eden ayın sonuna kadar ödenmesi gerekmektedir. Ait olduğu aydan itibaren en geç 12 ay içinde kendileri veya hak sahipleri tarafından gecikme cezası ve gecikme zammıyla birlikte ödenmeyen süreler, hizmet olarak değerlendirilmeyecektir.

E devlet isteğe bağlı sigorta nasıl yapılır?

İlk kez isteğe bağlı sigorta yaptıracak olan bireyler ilk olarak e-devlet üzerinden "isteğe bağlı giriş bildirgesi" belgesini alması gerekiyor. Bireyler e-devlet üzerinden aldığı giriş bildirgesiyle, kendi ilçesinde yer alan SGK kurumlarına giderek, özel olarak başvuru yapması gerekiyor.