Kinler ne demek?

İçindekiler:

  1. Kinler ne demek?
  2. Seher vakti sabah namazından önce mi sonra mı?
  3. 1 Fecr ne demek?
  4. Sabah namazı vaktine ne denir?
  5. Fel fecir olmak ne demek?
  6. Beyazi Mustetil ne demek?

Kinler ne demek?

i., s. akraba, hısım; eski soy, nesep; akrabalık; s. akrabalığı olan, aynı soydan; benzer.

Seher vakti sabah namazından önce mi sonra mı?

Seher vakti, imsak vaktinden önceki zaman dilimidir. Fecr-i Kazip imsak vakti yaklaştığında gökyüzünde oluşan kızıllık, fecr-i sadık ise bu kızıllıktan sonra oluşan beyazlıktır. Bu vakitten sonra sabah namazı vakti girmektedir.

1 Fecr ne demek?

Fecir vakti fıkıhta, özellikle sabah namazının vaktinin girdiğini veya sahur vaktinin bitip oruç tutma (imsak) zamanının başladığını bildirildiği zamanlardır.

Sabah namazı vaktine ne denir?

İmsak vakti aynı zamanda gecenin sona erdiği, yatsı namazı vaktinin çıkıp sabah namazı vaktinin girdiği andır. Ezan da imsak vaktinin başlaması ile okunmaktadır.

Fel fecir olmak ne demek?

Gözleri fıldır fıldır dönen, şeytani ve kurnaz bakışlar fırlatan insanlar için kullandığımız bu deyimin doğrusu “gözleri velfecri okumak”! “Velfecri” kelimesi Arapçada “ve'l fecri” şeklinde çözümleniyor ve “fecr'e yemin olsun” anlamına geliyor. ... Haliyle âyetleri hızlı okurken gözün fıldır fıldır dönmesi gerekir.

Beyazi Mustetil ne demek?

Fecr-i kâzib de denilen birinci fecir ise, sabaha karşı doğuda tan yerinde ufuktan göğe doğru dikey olarak yükselen, piramit şeklinde, akçıl ve donuk bir beyazlıktır. Fıkıh literatüründe buna uzayıp giden beyazlık anlamında "beyâz-ı müstetîl" de denilir.