Başkasının adına e-devlet şifresi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Başkasının adına e-devlet şifresi nasıl alınır?
  2. Kimler e-devlet şifresi alamaz?
  3. E devleti yabancılar kullanabilir mi?
  4. 65 yaş üstü otobüse binebiliyor mu?
  5. HES kodu en fazla kaç gün geçerli?
  6. 20 Yaş Altı Velisiz seyahat edebilir mi?
  7. 18 Yaş Altı Velisiz seyahat edebilir mi?
  8. 18 Yaş Altı ebeveynsiz dışarı çıkabilir mi?

Başkasının adına e-devlet şifresi nasıl alınır?

“Mavi Kart” ile e-Devlet şifresi talep eden yabancılar, bu kartın yanında uyruğunda bulundukları kendi ülkelerinin devlet makamlarınca verilmiş fotoğraflı nüfus kimlik cüzdanı, pasaport veya sürücü belgesi ibrazı ile “e-Devlet Kapısı” şifrelerini alabilmektedir.

Kimler e-devlet şifresi alamaz?

Kimler e-Devlet Şifresi Alabilir? ... Bunun yanı sıra mahkeme kararıyla kendine vasi tayin edilmiş kişiler vasileri aracılığıyla e-Devlet Kapısı şifresi temin edebilirler. Bu durumlar haricinde başkaları adına şifre alınması mümkün değildir.

E devleti yabancılar kullanabilir mi?

E-devlet Türkiye Cumhuriyeti tarafından kurulmuş vatandaşların bilgiye erişimini kolaylaştıran elektronik bir sistemdir. Türkiye'de oturan ya da çalışan yabancılar şifre alarak e-devlet hizmetinden faydalanabilirler. Türkiye Cumhuriyeti'ndeki e-devleti kullanmak için ikametgahınızın olması gerekmektedir.

65 yaş üstü otobüse binebiliyor mu?

Düşük, orta ve yüksek risk grubunda bulunan illerimizdeki 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 20 yaş altı gençler ve çocuklarımız şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanabileceklerdir.

HES kodu en fazla kaç gün geçerli?

Paylaşım Süresi, talep ettiğiniz HES kodunuzun aktiflik süresini belirler. HES kodunuzu uçak bileti alımlarında kullanabilmeniz için, Paylaşım Süresi'nin seçeceğiniz uçuşun tarihinden en az 8 gün daha fazla olması gerekir. Örneğin uçuşunuz 10 gün sonra ise en az 18 gün geçerli Paylaşım Süresili bir kodunuz olmalı.

20 Yaş Altı Velisiz seyahat edebilir mi?

20 yaş altı gençler ve çocuklarımız tarih ve 8558 sayılı Genelgemizde belirlenen çerçeve içerisinde yanlarında veli/vasisinin bulunması şartı ile herhangi bir belge aranmaksızın şehir içi ve şehirlerarası yolculuk yapabileceklerdir.

18 Yaş Altı Velisiz seyahat edebilir mi?

-18 yaş altı gençler ve çocuklarımızın ise yanlarında veli veya vasileri bulunmak kaydıyla sınırlama getirilmeyen yaş gruplarının tabi olduğu kurallar çerçevesine şehirlerarası seyahatlerini gerçekleştirebilirler.

18 Yaş Altı ebeveynsiz dışarı çıkabilir mi?

Bakanlığın resmi internet sitesinde yer verilen bilgiler özetle şöyle: - Ailelerinin yanında olmayan 18-20 yaş arası gençler, sadece şehirler arası toplu ulaşım aracı (uçak, tren, otobüs) kullanmak kaydıyla tek başlarına ailelerinin bulunduğu yere seyahat edebilecek.