El bileklerim neden ağrıyor?

İçindekiler:

  1. El bileklerim neden ağrıyor?
  2. Sol bilek ağrıması neden olur?
  3. Bilek ağrısına hangi doktor bakar?
  4. Bilek kemikleri neden ağrır?
  5. El damar ağrısı neden olur?
  6. El bileği çıkığı nasıl anlaşılır?
  7. El üstündeki damarlar nasıl geçer?
  8. Romatizmaya Ortopedi bakar mı?

El bileklerim neden ağrıyor?

El bileği ağrısının nedenleri Tendinit: Tendonlarda gerçekleşen bir enfeksiyon bilek ağrısı oluşturabilir. Enfeksiyon nedeniyle bilek bölgesinde ağrıya şişlik eşlik eder. Burkulma: El bileğinde ağrı meydana getiren en önemli sebeplerden biri burkulmadır.

Sol bilek ağrıması neden olur?

Yaygın bir şikayet olan bilek ağrısı genellikle burkulma veya kırıkların sebep olduğu ani yaralanmalar sonucu ortaya çıkmaktadır. Bazen sol elin bileğine yansıyan bir ağrı, yanma bile kalp belirtisi olabilir. Fakat bilek ağrısı, genellikle burkulma veya kırıkların sebep olduğu birçok ani yaralanma sonucu oluşmaktadır.

Bilek ağrısına hangi doktor bakar?

Geldik merak ettiğiniz “Bilek ağrısı için hangi doktora gidilir?” sorusunun cevabı. El ve bileklerinizde bir sorun yaşıyorsunuz ortopedi polikliniğine başvurmanız gerekiyor.

Bilek kemikleri neden ağrır?

El bileği kemikleri bir kaza sonucunda kırılabilir. Bu da ağrıya neden olur. Bu ağrı da eklem içi yapılara bağlı olarak gerçekleşen sorundur. Dolaşımın bozulması ve eklem kaynaklı içi sıvı dolu kistlerin oluşumu da el bileğinde ağrıya neden olabilir.

El damar ağrısı neden olur?

Sıcak – soğuk temas, düşme, cisim batması, ezilme, yumruk atma, damar yolu açılması gibi birçok fiziksel travma ellerimizde özellikle de el üstündeki damarlarımızda ağrıya neden olmaktadır.

El bileği çıkığı nasıl anlaşılır?

Çıkık; eklemlerin kalıcı olarak ayrılmasıdır ve kendiliğinden bir düzelme meydana gelmez. Çıkığın en önemli belirtisi aşırı bir ağrı, şişkinlik ve hareket edememedir. Çoğunlukla çıkık ile kırık birbirinden ayrılması zor bir durum yaratır. Bazen hekimler bile bu konuda sıkıntı yaşayabilirler.

El üstündeki damarlar nasıl geçer?

Tedavilerinde skleroterapi ve lazer yöntemlerinden yararlanılır. Skleroterapide kalın mavi damarın içine, çok ince bir iğne yardımıyla ilaç enjekte edilerek damarın incelmesi ya da kaybolması sağlanır. Çok ince mavi ya da kırmızı kılcal damarlar ise cilt üstünden uygulanan lazer ışını yardımıyla yok edilir.

Romatizmaya Ortopedi bakar mı?

Bunların dışında ortopedi; sinir sıkışması, eklem burkulması, menisküs yaralanması, eklem kireçlenmesi ve topuk dikeni gibi hastalıklara da bakmaktadır. Bakılan bir diğer hastalıklar ise; eklem ağrıları, kemik kırığı, kemik iltihabı, romatizmalar, bel ve boyun fıtığı, çıkıklar şeklinde sıralanabilir.