KYK borcu yapilandirma ne demek?

İçindekiler:

  1. KYK borcu yapilandirma ne demek?
  2. KYK Geri ödeme Yapılandırma nasıl yapılır?
  3. KYK borcu yapilandirma faiz siliniyor mu?
  4. KYK yapılandırma bozulursa ne olur?
  5. Yapılandırmada gecikme faizi siliniyor mu?

KYK borcu yapilandirma ne demek?

Vergi tahsilatlarının azalması ve bütçe açığının kontrolden çıkması nedeniyle yürürlüğe koyulan vergi borcu yapılandırması Resmi Gazete'de yayınlandı. Bu kapsamda KYK borçları 6, 9, 12 ve 18 aylık taksitler halinde ödenebilecek. Yapılandırma için 31 Ağustos 2021 tarihine kadar başvuru yapılması gerekecek.

KYK Geri ödeme Yapılandırma nasıl yapılır?

KYK kredi borcu olanlar Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın 'ivd.gib.gov.tr' adresi üzerinden ya da e-Devlet üzerinden vergi borcu yapılandırma başvurusu yapılabiliyor.

KYK borcu yapilandirma faiz siliniyor mu?

Yapılandırılan borcun tamamının ilk taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde Yİ-ÜFE'ye göre hesaplanan tutarın yüzde 90'ı, ilk iki taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde ise yüzde 50'si tahsil edilmeyecek, yani silinecek.

KYK yapılandırma bozulursa ne olur?

Yapılandırma Bozulursa Ne Olur ? Taksitlerin süresinde ve tam olarak ödenmemesi nedeniyle yapılandırma bozulursa, ödenmiş taksitlerin anaparaya ait kısmı borcun anaparasından düşülür, kalan borca normal faiz uygulanır ve borç yeniden hesaplanır.

Yapılandırmada gecikme faizi siliniyor mu?

Borç̧ Silinmesi ve Ödeme: Yapılandırma kapsamındaki borç̧ asıllarının tamamının kanunda belirtilen ve şekilde ödenmesi halinde faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi fer'i alacakların tahsilinden vazgeçilir.