Otomatik vites harfleri ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Otomatik vites harfleri ne anlama gelir?
  2. Otomatik vites L ne işe yarar?
  3. Otomatik vites P nedir?
  4. Otomatik vites arabada s ne demek?
  5. Otomatik viteste PRND ne anlama geliyor?
  6. Otomatik vites o d ne demek?
  7. Yeni Focus Otomatik vites l ne demek?
  8. Otomatik vites M modu nedir?
  9. Otomatik vites te artı eksi ne işe yarar?
  10. Otomatik arabada OD off ne demek?
  11. O d tuşu ne işe yarar?
  12. Honda Civic otomatik L ne demek?
  13. Clio 5 otomatik vites l ne demek?

Otomatik vites harfleri ne anlama gelir?

Otomatik vites harfleri P – Park etmek ve yolculuğu tamamlamak için kullanmanız gereken vites. D – İleri gitmek için kullanmanız gereken vites. R – Geri gitmek için kullanmanız gereken vites. N – Aracınızı boşa almak için kullanmanız gereken vites.

Otomatik vites L ne işe yarar?

Ya da düz bir yolda giderken aracın otomatik olarak vites değiştirmesini istemiyorsak yine bu harflerin karşılığındaki modlar yardımımıza yetişecektir. L (Low):Ağır devir demektir. Bu modda araç hep 1. viteste gider. Ne kadar hızlanırsanız hızlanın vitesi değiştirmeyecektir.

Otomatik vites P nedir?

P (Park): Aracınızı tamamen durdurduktan sonra vites kolunu getirmeniz gereken işaret budur. En önemli püf noktası aracınızın zarar görmememesi için tam olarak durmasını sağlamaktır. R (Reverse): Tıpkı manuel vitesteki R gibidir.

Otomatik vites arabada s ne demek?

S - Speed/Sport (hız/spor) veya O - Overdrive (aşırı hız): Vites kolu bu konumlardayken arabanın normal vites değiştirme, devir aralığı yükselir.

Otomatik viteste PRND ne anlama geliyor?

Tork konverteri debriyajın işlevini yapar. Bir otomatik şanzımanda 3-4 ya da 5 ileri veya 7 ileri vites bulunur. Bu vitesler P-R-N-D harfleriyle ifade edilir. P harfi park halinde olmayı, R harfi geri vitesi, N harfi ekonomik bekleyişi ve D harfi de ileri hareket etmeyi ifade eder.

Otomatik vites o d ne demek?

Bazı otomatik şanzımanlı araçlarda O/D (overdrive) düğmesi bulunabilmektedir. ... Şanzıman, araç hızına ve yüküne bağlı olarak otomatik olarak bir alt vitese geçer. Overdrive düğmesini daha iyi yakıt ekonomisi ve düzgün sürüş için açık konuma getiriniz.

Yeni Focus Otomatik vites l ne demek?

L (Low): Ağır devir demektir. Bu modda araç hep 1. viteste gider. Ne kadar hızlanırsanız hızlanın vitesi değiştirmeyecektir.

Otomatik vites M modu nedir?

Manuel vites değiştirme modu - M Düz vites modu sürüş sırasında istenilen an seçilebilir. Gaz pedalı bırakıldığında otomobilin motoru fren yapar. Vites kolunu D konumundan geri hareket ettirerek manüel vites konumunu seçin.

Otomatik vites te artı eksi ne işe yarar?

Artı (+) ve eksi (-) ile vites değiştirme. Vites kulakçıklarına sahip olan otomobillerin birçoğunda üzerinde + ve - işareti olan düğmeler vardır. Genel olarak sağ taraftaki +, yani vites artırma; sol taraftaki ise - vites düşürme anlamına gelir.

Otomatik arabada OD off ne demek?

Bazı otomatik şanzımanlı araçlarda O/D (overdrive) düğmesi bulunabilmektedir. Overdrive düğmesi açık konuma getirildiğinde, overdrive kapalı gösterge ışığı söner. Bu sarı renkli ışık overdrive düğmesi kapalı konuma getirildiğinde yanar. ... Şanzıman, araç hızına ve yüküne bağlı olarak otomatik olarak bir alt vitese geçer.

O d tuşu ne işe yarar?

Genel tanımını yapmamız gerekirse, Overdrive , şanzımandaki en yüksek vitestir. Motorun belirli bir yol hızı için daha düşük bir RPM'de çalışmasına izin verir. Bu, aracın daha iyi yakıt verimliliği elde etmesine ve otoyolda genellikle daha sessiz çalışmasına olanak tanır.

Honda Civic otomatik L ne demek?

Eğer fren kullanmadan motor freni ile yavaşlamak istiyorsanız L ya da S modunu kullanmanız gerekir. L düşük devir anlamına gelir, S ise spor modu simgeler.

Clio 5 otomatik vites l ne demek?

Otomatik şanzımandaki son ortak harf “L” dir ve şanzımanın düşük vitesli bir viteste olduğunu gösterir. Bazen “L” harfi M harfiyle değiştirilir, bu da şanzımanın manuel kaydırmalı bir seçenek olduğu anlamına gelir.