Bulgaristan vize kaç günde alınır?

İçindekiler:

  1. Bulgaristan vize kaç günde alınır?
  2. Bulgaristan vize başvuruları ne zaman başlayacak?
  3. Bulgaristan Schengen vizesine ne zaman geçecek?
  4. Bulgaristan C tipi vize nedir?
  5. Bulgaristan vizesi nasıl alınır?
  6. Bulgaristan turist vizesi nasıl alınır?
  7. Konsolosluktan vize kaç günde gelir?

Bulgaristan vize kaç günde alınır?

Bulgaristan'a seyahat edecek Türk Vatandaşlarının evraklarını konsolosluğa teslim etmeleriyle birlikte sonuçlanma süresi yaklaşık olarak 5 iş günü içerisinde gerçekleşmektedir.

Bulgaristan vize başvuruları ne zaman başlayacak?

Bulgaristan Vizesi Sonuçlanma Süresi Bulgaristan vizesi almak isteyen kişiler başvurularını planladıkları seyahat tarihinden en az 15 gün önce yapmalıdır. Vize başvuruları, kısa süreli vize türlerinde 10 iş günü içerisinde sonuçlanırken, uzun süreli D vize türlerinde süreç 45-60 iş gününü bulmaktadır.

Bulgaristan Schengen vizesine ne zaman geçecek?

Bulgaristan'ın Avrupa Birliği Konseyi dönem başkanlığında, Avrupa Parlementosu ile arasındaki anlaşmaya göre; Schengen ülkelerine giriş yasağı olan kişiler 15.08.2021 tarihi itibariyle Bulgaristan Cumhuriyeti'ne giriş yapamayacak.

Bulgaristan C tipi vize nedir?

Bulgaristan C vizesi, yabancı ülke vatandaşlarının Bulgaristan sınırları içerisinde 90 günden az süreyle bulunabilmesini sağlayan Bulgaristan vize türüdür. ... evrakların temin edilmesi D tipi Bulgaristan vizesinde daha uzun prosedürlerin takip edilmesi sonucu alınabilir.

Bulgaristan vizesi nasıl alınır?

Bulgaristan ile Türkiye arasındaki vize mutabakatı gereği Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahibi Türkiye vatandaşları ile Türkiye'de kalıcı oturum izni bulunan yabancı ülke vatandaşları ülkeye seyahat edebilmek için Bulgaristan İstanbul Başkonsolosluğu'na ya da Bulgaristan Ankara Büyükelçiliği'ne vize için başvuru ...

Bulgaristan turist vizesi nasıl alınır?

Bulgaristan Vizesi İçin Gerekli Evraklar 2021
  1. Pasaport. Bulgaristan vize başvurularında kullanacağınız pasaportunuzun seyahatinizin bitiminden sonraki 6 ay içinde geçerli olması gerekmektedir. ...
  2. Biyometrik Fotoğraf. ...
  3. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği. ...
  4. Banka Hesap Dökümü ...
  5. İkametgah Belgesi. ...
  6. Mesleki Durumunuzu Gösteren Belgeler.

Konsolosluktan vize kaç günde gelir?

Genel Bilgi. Vize başvurusu normal koşullarda başvuru işleminin tamamlanmasından sonraki 5 gün içinde sonuçlanır. (iDATA Kadıköy, Bursa ve Trabzon şubelerinden yapılan başvurular için 2 iş günü eklemek gerekmektedir.) Türkiye dışındaki bazı ülke vatandaşları için vize işleminin sonuçlanma süresi yaklaşık 15 gündür.