Okulda saç uzatmak serbest mi?

İçindekiler:

  1. Okulda saç uzatmak serbest mi?
  2. Okulda oje sürmek yasak mı?
  3. Lisede makyaj yapmak yasak mı?
  4. Lisede sakal yasak mı?
  5. Öğretmenler serbest kıyafet giyebilecek mi?
  6. Okullarda türban serbest mi?
  7. Okul kıyafetleri değişecek mi?

Okulda saç uzatmak serbest mi?

Dinçer, düzenlemenin sadece kıyafetlere değil saçları da ilgilendirdiğini ifade ederek "Artık erkek öğrenciler okula uzun saçlı gelebilecek" dedi. ... Şimdi artık bunlara gerek yok, çocuklar saçlarını temiz tutmak kaydıyla uzun bırakabilecekler.”

Okulda oje sürmek yasak mı?

Birçok okulda oje sürmek yasak, ancak öğrencilerin bu yasağa ne kadar uyduğu tartışılır. En güzeli temiz, düzgün kesilmiş ve törpülenmiş tırnaklar. Tırnakları parlatan törpüler de her yerde bulunabiliyor. Bu nedenle ojeye, cilaya gerek yok.

Lisede makyaj yapmak yasak mı?

Lisede okuyanlar ise okula serbest kıyafetle geliyor. ... Makyaj: Tüm okullarda kız öğrencilerin makyaj yapmaları yasak. Ancak göz makyajı dışında allık, ruj, pudra gibi hafif makyaja karışılmıyor. Kız öğrencilerin büyük çoğunluğu ise kaşlarını alıyor.

Lisede sakal yasak mı?

'Kılık Kıyafet Sınırlamaları' başlıklı 4. maddesinin e fıkrasında, "Okul içinde baş açık, saçlar temiz ve boyasız olarak bulunur, makyaj yapamaz, bıyık ve sakal bırakamaz. 3 üncü maddenin altıncı fıkrası hükümleri saklıdır.''

Öğretmenler serbest kıyafet giyebilecek mi?

Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar giyilmez. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz. Terlik tipi (sandalet) ayakkabı giyilmez. Erkek öğretmenlerin kot giyilmesini engelleyen bir mevzuat hükmü bulunmamaktadır.

Okullarda türban serbest mi?

Milli Eğitim'e bağlı okullarda kılık ve kıyafet yönetmeliği değiştirildi. Yeni yönetmelikte, "okullarda öğrencinin yüzü açık bulunur. ... Okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokullarda, okul içinde baş açık bulunur" maddeleri yer aldı. Böylece başörtüsü ortaokul ve lisede serbest oldu.

Okul kıyafetleri değişecek mi?

Okul kıyafetimiz değişmiştir. Değişim 2020-2021 eğitim öğretim yılından itibaren 5. sınıflardan başlayarak kademeli şekilde uygulanacaktır. 6, 7, ve 8. sınıf öğrencileri önceki kıyafetleri kullanmaya devam edebileceklerdir. İsterlerse yeni kıyafet alabileceklerdir.