Kandil geceleri ne zaman 2020?

İçindekiler:

  1. Kandil geceleri ne zaman 2020?
  2. Carsamba gunu ne kandili?
  3. Perşembe Hangi Kandil?
  4. Mübarek geceler nelerdir?
  5. Kadir Gecesi salıyı çarşambaya bağlayan gece mi?
  6. Miraç Kandili Yarın mı?

Kandil geceleri ne zaman 2020?

Bu yılın ilk kandili 27 Şubat Perşembe gecesi Regaip Kandili olacak. Miraç Kandili 21 Mart Cumartesi gecesi, Berat Kandili 7 Nisan Salı gecesi idrak edilecek. Yılın son kandili ise 28 Ekim 2020 tarihinde Mevlid Kandili ile idrak edilmiş olacak.

Carsamba gunu ne kandili?

Âlemlere rahmet elçisi olarak gönderilen sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) dünyaya teşrif ettiği gece olan bir Mevlid Kandilini Çarşamba gecesi icra edeceğiz. Mevlid; doğum zamanı, doğulan yer ve zaman anlamına gelmektedir.

Perşembe Hangi Kandil?

Recep ayının ilk kandil gecesi ise Perşembeyi Cumaya bağlayan gece olan Regaip kandilidir. Regaib Kandili, üç ayların da ilk kandilidir.

Mübarek geceler nelerdir?

Kandil geceleri namazların kılındığı, Kur'an-i Kerim'in okunduğu, duaların yapıldığı ve salavat-ı şerifelerin bolca getirildiği gecelerdir.

  • Mevlit Kandili.
  • Regaib Gecesi (Regaip kandili)
  • Miraç Kandili.
  • Berat Gecesi.
  • Kadir Gecesi.

Kadir Gecesi salıyı çarşambaya bağlayan gece mi?

Bu yıl ise Kadir Gecesi yani 19 Mayıs Salı gününü 20 Mayıs Çarşamba gününe bağlayan gece ülkemizde ve İslam dünyasında idrak edilecektir.

Miraç Kandili Yarın mı?

İnananların büyük bir heyecanla bekledikleri Miraç Kandili yarın yani 10 Mart tarihinde eda edilecek. ... Diyanet'in açıkladığı tarihlere göre Miraç Kandili 10 Mart'ta 2021'de idrak edilecek.