Uzayan akıntı hamilelik belirtisi mi?

İçindekiler:

  1. Uzayan akıntı hamilelik belirtisi mi?
  2. Beyaz uzayan akıntı nedir?
  3. Kadınlarda uzayan akıntı neden olur?
  4. Vajinadan gelen yapışkan sıvı nedir?

Uzayan akıntı hamilelik belirtisi mi?

Aylık regl periyotlarındaki gecikme, hamileliğin en güçlü belirtisi olarak gösterilir. Her zamankinden daha fazla çalışmaya başlayan hormonlar, yumurtalıkları hareketlendirerek yoğun bir akıntı oluşturur. Şeffaf ve kokusuz olan vajinal akıntı, hamilelik belirtisi olarak sayılabilir.

Beyaz uzayan akıntı nedir?

Adet kanaması bittikten sonra kremsi ve beyaz, az miktarda akıntı görülmesi normaldir. Yumurtlama evresine girildiğinde, yani adet kanamasından sonraki yaklaşık 14. günde, yumurta beyazı gibi renksiz ve koyu kıvamlı, uzayan bir akıntı görülebilir, hatta bu akıntı doğurganlığın bir belirtisi olarak da kabul edilebilir.

Kadınlarda uzayan akıntı neden olur?

Vücudun vajinayı temizleme ve koruma yöntemidir. Cinsel uyarılma ve yumurtlama gibi durumlarda akıntının artması normaldir. Egzersiz, doğum kontrol haplarının kullanımı ve duygusal stres de akıntıda artışa neden olabilir. Anormal vajinal akıntı genellikle bir enfeksiyondan kaynaklanır.

Vajinadan gelen yapışkan sıvı nedir?

ŞEFFAF, KAYGAN, KOKUSUZSA SORUN YOK Biz buna fizyolojik vajinal akıntı diyoruz. Vücuda faydaları çoktur. Kadınlık hormonlarının etkisiyle rahim ağzındaki servikal bezlerden ve vajen bölgesindeki bezlerden salgılanan bu sıvının faydalarından birisi de kayganlığı sağlayarak cinsel ilişkinin konforlu olmasını sağlamaktır.