Musculus rectus femoris ne demek?

İçindekiler:

  1. Musculus rectus femoris ne demek?
  2. M rectus superior nedir?
  3. Zin halkası nedir?
  4. Rectus Medialis nedir?
  5. Rektus kası nedir?
  6. Karın kası nerede?
  7. Endopelvik fasya nedir?
  8. Fasya ne demek?
  9. Tıpta fasya ne demek?
  10. Fasya ne işe yarar?
  11. Fasia defekti nedir?
  12. Fıtık ne demek?
  13. Umblikal herni nedir tıp?
  14. Hernia Surgery nedir?
  15. Epigastric hernia nedir?
  16. Spiegel herni ne demek?
  17. Pantolon herni nedir?
  18. Epigastrik herni neden olur?
  19. Epigastrik bölge neresi?
  20. Fıtığı Nasıl Anlaşılır?
  21. Fıtık hastalığı neden olur?

Musculus rectus femoris ne demek?

Rectus femoris, üst bacağın ortasında yer alır ve quadricepsin diğer 3 kasının çoğunluğunu örter. Anterior kafasının orjini ilium'da yer alan spina iliaca anterior inferior'da, posterior kafasınınkisi ise ilum'un asetabulum'un üstünde yer alan kısmında yer alan kas, düz giden yapısı nedeniyle bu ismi almıştır.

M rectus superior nedir?

M. rectus superior; primer olarak göze elevasyon (yukarı baktırır), sekonder olarak iç rotasyon yaptırır. M. rectus inferior; primer olarak göze depresyonz (aşağıya baktırır), sekonder olarak iç rotasyon yaptırır. M. rectus medialis; göze addüksiyon yaptırır. M. rectus lateralis; göze abdüksiyon yaptırır.

Zin halkası nedir?

Zinn halkası adı verilen fibröz halka superior orbital fissürü ikiye böler. Superior obliq, levator palpebra ve inf obliq kasları dışındaki tüm ekstraoküler kaslar bu halkadan orijin alırlar. İnferior Orbital Fissür: Medialde superior orbital fissür ile bağlantılıdır. Orbit ile pterigoid fossayı birbirine bağlar.

Rectus Medialis nedir?

Göz küresinin hareketleri, göz çukurunun arkasından gelip gözün dış yüzeyine yapışan 6 adet kas yardımıyla gerçekleşir. 2. İç rektus kası (rectus medialis): Gözü içe (buruna doğru) baktırır.

Rektus kası nedir?

Rektus kasları, gövdenin öne doğru hareketini (mekik hareketi) sağlar ve tüm karın duvarının en zayıf yeri, iki rektus kası arasında boylu boyunca uzanan kalın zardır.

Karın kası nerede?

Karın kasları (Latince: musculi abdominis) veya abdominal kaslar, insan karnının ön duvarının her iki yanında dikey olarak uzanan paralel kaslardır.

Endopelvik fasya nedir?

Endopelvik fasya, bütün pelvik organları saran ve onları m. levatör ani'ye ve pelvik kemiklere gevşekşe bağlayan bir konnektif doku ağıdır.

Fasya ne demek?

Fasya, ak zar veya fascia (Latince: tek. fascia, çoğ. fasciae; "bant"), cilt altında yer alan, kasları ve diğer iç organları birbirine bağlayan, stabilize eden, çevreleyen ve ayıran, öncelikle kolajenden oluşan bir bağ doku katmanıdır.

Tıpta fasya ne demek?

Fasya, fasia, fascia; dar manada kas ve iç organları saran veya bağlayan bağ doku. Geniş manada tüm dokuları bir arada tutan 3 boyutlu, örümcek ağına benzer biyolojik bir kumaştır. Fasya (fascia) Latince'den gelir, “bant” demektir.

Fasya ne işe yarar?

Fasya hemen deri altında bulunan konnektif doku (bağ doku) liflerinden oluşan bir sistemdir. Mikroskop altında fasya içi su dolu tübüllerden oluşan oldukça organize ağsı bir yapıdadır. Görevi ise birleştirmek, sabitlemek, kas ve organları çevrelemek ve birbirinden ayırmaktır.

Fasia defekti nedir?

Karın duvarında herhangi bir bölgesinde, karın duvarını oluşturan kas veya “fasia” dediğimiz yapılardaki zayıflık, gevşeklik, yırtık, kısacası bizim “defekt” dediğimiz yerden karın içi organların dışarıya, cildin altına doğru oluşturduğu şişlikler olarak tanımlayabiliriz.

Fıtık ne demek?

Fıtık, iç organlardan birinin vücudun zayıf bir bölgesinden dışarıya doğru çıkmasıdır. Sıklıkla karın bölgesinde, karın bölgesinde ise en sık kasıkta görülür. Kasık fıtığının tıbbi adı ''inguinal herni''dir.

Umblikal herni nedir tıp?

Halk arasında göbek fıtığı adıyla bilinen umblikal herni hem bebeklerde hem de yetişkinlerde görülen bir hastalıktır. Gebelik sürecinde de ortaya çıktığı için kadınlarda görülme sıklığı erkeklere oranla 3 kat fazladır. Genellikle açık ya da kapalı ameliyatla tedavi edilir.

Hernia Surgery nedir?

İnguinal Herni'de cerrahi amaç; Fıtık içeriğinin karın içine yerleştirilmesi (redüksiyon) Fıtık kesesinin bağlanması ve çıkarılması, Fıtık çıkış deliğinin kapatılması

Epigastric hernia nedir?

Epigastrik herni Karın orta hatta göbekten yukarıda görülen fıtıklardır. Oluşumu hakkında kesin bir neden bildirilememektedir. Nadir görülen bir fıtıktır. Farklı seviyelerde birden çok sayıda küçük epigastrik herniler olabilmesi nedeniyle, ameliyat öncesi iyi bir inceleme yapılmamışsa tekrarlayabilirler.

Spiegel herni ne demek?

Karın orta kasları ile yanlardaki çapraz kasların birleşim yerindeki zayıf hattan olan fıtıklaşmalardır. Küçük ve büyük iki Spigelian herninin laparoskopik (içeriden) görünümü. Bu tip fıtıkta fıtık kesesi karın kaslarının her bir tabakasının arasına girebilmektedir Bu nedenle tanısı ve tedavisi daha zordur.

Pantolon herni nedir?

Pantolon fıtık (herni): Hem direkt hem de indirekt inguinal fıtığın beraber olmasıdır. Pantolonun ağında inferior epigastrik arter vardır, pantolonun paçaları ise direkt ve indirekt inguinal hernilerdir. Tedavisi cerrahidir.

Epigastrik herni neden olur?

Epigastrik bir fıtık, genellikle göğüs kemiğinizin veya göğüs kemiğinizin altındaki alanda ve göbek deliğinizin üstünde bir yumru oluşmasına neden olur. Bu yumru, fıtığın içinden geçen bir yağ kütlesinden kaynaklanır. Yükseltilmiş alan her zaman veya sadece öksürdüğünüzde, hapşırdığınızda veya güldüğünüzde görülebilir.

Epigastrik bölge neresi?

Epigastrium (Epigastrik Bölge) Kot kenarları (kaburga yayları) ile subkostal plan arasındaki üçgen şekilli alandır. Epigastrik bölge aynı zamanda, midenin önündeki karın bölgesidir. Genellikle mide ile ilgili ağrılar bu bölgede hissedilir.

Fıtığı Nasıl Anlaşılır?

Bel fıtığı genellikle kendini kalçalara, bacaklara ve ayaklara yayılan ağrı ile gösterir fakat aşağıdaki belirtiler de bel fıtığına bağlı görülebilir; Bacaklarda veya ayaklarda karıncalanma veya uyuşukluk. Kas Güçsüzlüğü Hareket ederken zorlanma.

Fıtık hastalığı neden olur?

Genellikle karın duvarındaki kasların zayıflaması sonucunda bir organ ya da doku, karın boşluğundaki bu zayıf noktadan çıkarak fıtık oluşturur. Fıtıklar kendiliğinden, travmaya bağlı olarak ve önceden geçirilmiş ameliyat bölgelerinde bulunan kesiler sonucunda ortaya çıkabilir.