Tek dal fındık ağacı ne kadar verir?

İçindekiler:

  1. Tek dal fındık ağacı ne kadar verir?
  2. En verimli fındık nasıl yetiştirilir?
  3. Fındık bol su ister mi?
  4. Fındık dallarında uc kurusu neden olur?
  5. Fındık kurdu ilacı ne zaman vurulur?
  6. Çotanak Fertil hangi ayda atılır?
  7. Mayıs ayında fındığa hangi gübre atılır?
  8. Yağmurda gübre atılır mı?
  9. Yazlık gübre ne zaman atılır?
  10. Verim gübresi ne zaman atılır?
  11. Sarımsak ekiminde hangi gübre kullanılır?

Tek dal fındık ağacı ne kadar verir?

Verim dal başına 10 kilograma kadar çıkabiliyor. Dallara baktığımızda fındıkları görüyoruz. Bir dekarda 50 tek dal dikildiğinde verimi düşünün. Halen genel ortalama dekarda 5080 kilogram, ortalamada olan bir değere bakıldığında bu bahçeden 400500 kilogramlık verim alabileceğiz.

En verimli fındık nasıl yetiştirilir?

Fındık tohumundan, çelikle, daldırma ile aşı ile üretilebilirse de en iyisi kök diplerinden süren fışkınlarla yetiştirme türüdür. Bu sürgünler ilkbahara yakın, ağaçlar daha uyanmadan, köklü olarak alınır, sonbaharda derince kirizme edilmiş,gübrelenmiş toprağa dikilmelidir.

Fındık bol su ister mi?

Ali İslam, yaz başlarından itibaren fındık bitkisinin daha fazla suya ihtiyaç duyduğunu, bu nedenle fındıkta sulamanın zorunlu olduğunu söyledi. İslam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındıkta meyve gelişiminin devam ettiğini ve bitkinin ihtiyacı olan suyun zamanında verilmesi gerektiğini belirtti.

Fındık dallarında uc kurusu neden olur?

Mayıs ayında yeni oluşan tomurcuklar saldırıya uğradığında Ağustos-Eylül aylarına doğru kururlar, dökülürler ve sürgünlerde uç kurusu meydana gelir. Fındıkta görülen kurusunun en büyük nedeni kozalak akarlarıdır. Kozalak akarının yavruları kozalak içinde yaşadıklarından derileri oldukça hassas ve incedir.

Fındık kurdu ilacı ne zaman vurulur?

"İlaçlama nisan ayı sonu veya mayıs ayının başında yapılmalıdır. En uygun ilaçlama dönemi bu dönemdir. Bu dönem dışında yapılan kimyasal ilaçlamaların bir faydası bulunmamaktadır." Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof.

Çotanak Fertil hangi ayda atılır?

Süper Çotanak gübresini erken ilkbahar döneminde ocak ayı başından şubat ayı ortalarına kadar kullanabilirsiniz. Fındık ocaklarının taç iz düşüm çapına gömülmelidir. 10 yaşından büyük ağaçlar için 1 kg, 10 yaşın altındaki ağaçlar için 750 gram ocak başı uygulama yapabilirsiniz.

Mayıs ayında fındığa hangi gübre atılır?

20-24 kg saf azot verileceği düşünüldüğünde; %26 CAN gübresinden ocak başına Mart ayının 15' inden sonra 1. uygulama olarak 650 gr, Mayıs ayının 15 inden sonra 2. uygulama olarak da 650 gr olmak üzere toplam 1.

Yağmurda gübre atılır mı?

Mantık en basit hali ile şu: Gübre atılır. Yağış yada sulama ise su verilir. Gübre bu suda erir.

Yazlık gübre ne zaman atılır?

İkinci yarısı Mayıs ayı sonunda-Haziran ayı ilk yarısında verilir. Şubat sonu-Mart ayında, toprakta azotu çok az-az olan bahçelere azotlu(beyaz-yazlık) gübre verilmezse yıllık filizlerin % 90-95 nin boyları 10 cm den küçük olur.

Verim gübresi ne zaman atılır?

Mayıs Ayının İkinci Yarısında ve Haziran Ayının Başında: Azotlu gübrenin ikinci yarısı kullanılır. Mart ayında verilen azotlu gübre ile aynı şekilde verilir. Bu dönemde verilen gübre bir sonraki senenin verimini etkilemektedir.

Sarımsak ekiminde hangi gübre kullanılır?

Sarımsak Yetiştiriciliğinde Gübreleme %5 organik gübrenin olduğu kumlu tınlı topraklarda sarımsaklar, iyi gelişim gösterir. Sarımsaklar için sentetik gübreler kullanılmalıdır. Eğer organik gübre, tarım alanında bir önceki dönem kullanılmış olursa daha iyi verimlilik söz konusudur.