Baris Manco kimdir kisaca hayati?

İçindekiler:

  1. Baris Manco kimdir kisaca hayati?
  2. Barış Manço müzik hayatında neler yapmıştır kısaca?
  3. Barış Manço kimdir ve ne yapmıştır?
  4. Barış Manço'nun Başarıları ve eserleri nelerdir?

Baris Manco kimdir kisaca hayati?

Barış Manço, tarihinde, Rikkat ve Hakkı Manço çiftinin dördüncü çocukları olarak Moda'da dünyaya geldi. Annesi Rikkat Hanım, Türk Sanat Müziği sanatçısıydı. Aileden gelen yeteneğiyle özellikle ortaokul öğrenimini aldığı yaşlarda müzikle ilgilenmeye başladı. Lise yılları Galatasaray Lisesi'nde başladı.

Barış Manço müzik hayatında neler yapmıştır kısaca?

Aranjman şarkılara tepki göstererek Anadolu'dan beslenen pop folk tarzında müzik yapmaya başladı. Onuncu plağı “Dağlar Dağlar” ile büyük bir çıkış yaptı, albüm beş ayda 700 bin adet satışa ulaştı. “Dağlar Dağlar” çalışması, sanatçıya Altın Plak Ödülü'nü de kazandırdı. 1971 yılında Moğollar ile çalıştı.

Barış Manço kimdir ve ne yapmıştır?

Barış Manço tarihinde Üsküdar, İstanbul'da dünyaya geldi. ; Kadıköy, İstanbul da hayata veda eden Barış Manço, Türk sanatçı; şarkıcı, besteci, söz yazarı, TV programı yapımcısı ve sunucusu, köşe yazarı, Devlet Sanatçısı ve kültür elçisidir.

Barış Manço'nun Başarıları ve eserleri nelerdir?

Birçok ezbere bilinen şarkıya imza atan Barış Manço'nun, en bilinen ve sevilen eserleri şu şekildedir; Gülpembe, Ayı, Can Bedenden Çıkmayınca, Müsaadenizle Çocuklar, Dağlar Dağlar, Bugün Bayram, Gül Bebeğim, Bal böceği, Hatırlasana, Nane Limon Kabuğu, Domates Biber Patlıcan, Beyhude Geçti Yıllar, Benden Öte Benden ...