Hanımeli çiçeği nedir?

İçindekiler:

  1. Hanımeli çiçeği nedir?
  2. Hanımeli ne zaman çiçek acar?
  3. Hanımeli kışın yaprak döker mi?
  4. Hanımeli neye yarar?
  5. Hanımelinin özellikleri nelerdir?
  6. Neden hanımeli denir?
  7. Hanımeli neden çiçek açmıyor?
  8. Hanımeli soğuğa dayanır mı?
  9. Hanımeli toprağı nasıl olmalı?
  10. Hanımeli çiçeği yağı ne işe yarar?
  11. Hanımeli çiçeği meyvesi yenir mi?
  12. Hanımeli sarmaşık nasıl dikilir?
  13. Hanımeli kaç dereceye dayanır?
  14. Hanımeli bakımı nasıl olur?
  15. Hanımeli çiçeği hangi iklimde yetişir?

Hanımeli çiçeği nedir?

Caprifoliaceae familyasına ait olan Hanımeli çiçeği, sarmaşık çeşidinden bir bitkidir. Hanımeli çiçeğinin bilimsel adı Lonicera Periclymenum şeklindedir. Bu çiçeğin sarı ve beyaz renkleri, en çok bilinen renkleridir. ... Sürekli şekilde bakımı yapıldığı zaman, uzun seneler boyu çiçeğe bakılabilir.

Hanımeli ne zaman çiçek acar?

Bazı türleri sadece ilkbaharda çiçek açarken, bazıları ilkbahardan sonbahara kadar çiçeklenebilir. Güneşli bir yerde 1 yıl gibi sürede çiçek açan hanımeli, güneşsiz yerlerde 3-4 yılda çiçeklenir.

Hanımeli kışın yaprak döker mi?

Birçok türü park ve bahçelerde süs bitkisi olarak yetiştirilir. Hanımelinin anavatanı Avrupa kıtasıdır. -30 °C dereceye kadar olan kış soğuklarına dayanıklıdır. Yetiştiği yere göre ya yaprak döker baharda canlanır yada yapraklı devam eder uygun zamanda çiçeklenir.

Hanımeli neye yarar?

Hanımeli çiçeği hastalıkları vücuttan uzak tutacak antioksidanlara sahiptir. Antioksidan bir çiçek olduğu için hanımeli çiçeğinden elde edilen çay sayesinde vücudu mikroplardan koruyabilir. Doğal ve bitkisel yollarla enfeksiyonla mücadele etmek isteyenler, hanımeli çiçeği çayını tüketebilir.

Hanımelinin özellikleri nelerdir?

Hanımeli Çiçeği Özellikleri
  • Hanımeli çiçeğinin çiçekleri çoğunlukla sarı veya beyaz renkli, hoş kokuludur. ...
  • Siyah veya kırmızı meyveleri vardır. ...
  • Tutunduğu yeri saran bir yapısı vardır. ...
  • Çok soğuklara dahi dayanabilen güçlü türleri vardır. ...
  • Çiçeklenmeleri için yeterli olgunluğa erişebilmeleri gerekir.
Daha fazla öğe...

Neden hanımeli denir?

Hanımeli Çiçeği Anlamı Çiçeğin sergilediği görünümü ve sahip olduğu zarifliğinden dolayı hanımeli ismini almıştır. Çiçekleri patlamamış durumda olan bir hanımeli, ince parmaklı bir kadının ellerine benzer bir görünüm sergilemektedir.

Hanımeli neden çiçek açmıyor?

Bol güneşli ve yarı gölgeli yerlerde rahatça yetişir. Gölgede kalırsa dalları güneşe uzanmak için fazla uzar ve enerjisini dala vereceğinden çiçek açması gecikebilir. Kapalı ve havasız yerde sağlıklsız olur.

Hanımeli soğuğa dayanır mı?

Çok soğuklara dahi dayanabilen güçlü türleri vardır. Bazı türleri -30 dereceleri görebilir. Bulundukları bölgenin hava koşullarına göre yaprak dökebildikleri gibi bazı türleri ise her daim yapraklıdır. Çiçeklenmeleri için yeterli olgunluğa erişebilmeleri gerekir.

Hanımeli toprağı nasıl olmalı?

Toprak seçimi: Hanımeli bitkisi çok kötü durumda olmayan hemen her toprağa uyum sağlayabilen dayanıklı bir bitki olsa da onu saksıda yetiştirmek için organik maddeler bakımından zengin humuslu topraklar tercih etmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Hanımeli çiçeği yağı ne işe yarar?

Bir damla yağı cildi yenilemeye yetecek kadar güçlüdür. Tohumu alternatif tıpta krem hazırlamada kullanılır. Ilıman iklimde rahatlıkla yetişen hanımeli çiçeği kozmetik sanayinde ciddi bir yeri vardır. Güçlü bir anti inflamatuvar ve anti oksidandır.

Hanımeli çiçeği meyvesi yenir mi?

Meyvesi çok çekirdekli kırmızı, mavi ya da siyah çitlenbik şeklindedir, çoğu türde meyveleri hafif zehirli olmakla beraber birkaçı (Lonicera caerulea) yenilebilir meyvelere sahiptir. Bitki bazı Lepidoptera türlerinin larvaları tarafından yenilir.

Hanımeli sarmaşık nasıl dikilir?

Hanımeli çiçeğini diğer çiçekler gibi çoğaltmanın bazı püf noktaları bulunuyor. Hanımeli çiçeğine etki eden durumlardan biri de, dal dikilmesidir. Olgunlaşmış bir dal bulunması ve makas yardımıyla kesilmesi gerekiyor. Kesilen dal, direkt olarak toprağa dikilerek hanımelinin çoğaltılması yapılabilir.

Hanımeli kaç dereceye dayanır?

- Hanımeli çiçeğinin bazı çeşitleri sarmaşık cinsinden olup bazı çeşitleri ise çalı türündedir. Bu çiçeğin bazı türleri ise tutunduğu yere sarılırlar. - Hanımeli çiçeğinin çok fazla soğuğa dayandığı söylemek mümkün. Bu çiçeğin bazı türleri -30 dereceye kadar olan soğuğa dayanabilmektedir.

Hanımeli bakımı nasıl olur?

Özellikle iyi drenaj sağlanan topraklarda güçlü bir biçimde yetişebilir. 4.5 pH – 8 pH arasındaki derecelere sahip olan topraklar hanımeli için idealdir. Sulama dengesinin çok hassas olması gerekir. Belli bir sulama periyodu yoktur, toprak kurudukça sulanması yeterlidir.

Hanımeli çiçeği hangi iklimde yetişir?

Bol güneş alan veya yarı gölgeli alanlarda güzel yetişir. Güneşe doğru uzamaya meyillidir. Çiçeğin sarmaşık veya çalı yapılı olması güneş isteğini etkiler. Şayet çalı formundaysa daha güneşli ortamları sever.