Hangi doktor kürtaj yapar?

İçindekiler:

  1. Hangi doktor kürtaj yapar?
  2. Kürtaj hangi hastanede yapılıyor?
  3. Her jinekolog kürtaj yapar mı?
  4. Birinin kürtaj olduğunu nasıl anlarız?

Hangi doktor kürtaj yapar?

Kürtaj işlemini Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı steril ve uygun koşullar altında tıbbi bir müdahale şeklinde yapar. Kürtaj işlemi Ülkemizde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları tarafından yapılmasına izin verilmiştir.

Kürtaj hangi hastanede yapılıyor?

Kürtaj yani gebelik sonlandırma işlemi özel hastanelerde olduğu gibi devlet hastanelerinde de yapılır ancak devlet hastanelerinde kendi isteğinize bağlı olarak kürtaj yaptıramazsınız. Bebeğinizde ya da sizde ciddi sağlık sorunları tespit edildiği durumlarda devlet hastanesinde kürtaj yaptırılır.

Her jinekolog kürtaj yapar mı?

D&C (Dilatasyon ve Küretaj) kadın hastalıkları ve doğum uzmanları (jinekolog) tarafından yapılır. Bu işlem yetkisi olmayan kişiler tarafından yapılmamalı. Kürtaj muayenehane, klinik ve hastanede yapılabilir. İşlemin yapılacağı yeri belirlemede en önemli faktör uygulanacak anestezi şeklidir.

Birinin kürtaj olduğunu nasıl anlarız?

Kürtaj işlemi aslında cerrahi bir operasyondan ziyade cerrahi bir müdahaledir. Yani kürtaj yapılan kadında herhangi bir kesi, kesi izi, dikiş, pansuman gerektiren bir bölge, dışarıdan veya içeriden bakıldığında, muayene edilip ultrason yapıldığında, kürtaj olduğunu anlayabileceğimiz bir belirteç yoktur.