Bulgaristan'a gitmek kaç para?

İçindekiler:

  1. Bulgaristan'a gitmek kaç para?
  2. Bulgaristan'a vize lazım mı?
  3. Bulgaristan'a gitme şartları nelerdir?
  4. Bulgaristan oturumu ile hangi ülkelere vizesiz gidilir?
  5. Bulgaristan günübirlik nasıl gidilir?
  6. Bulgaristan vize almak kolay mı?
  7. Bulgaristan pasaport süresi geçerse ne olur?
  8. Bulgaristan oturum izni kaç günde çıkar?
  9. Türk vatandaşı Bulgaristan'a nasıl gider?
  10. Bulgaristan turistik vize kaç günlük?

Bulgaristan'a gitmek kaç para?

Bulgaristan turistik vizesi C tipi vize türüdür. Bulgaristan turistik vize ücreti 2020 yılı ve 2021 yılları için aynı olup seyahat sigortası dahil 110 EURO seyahat sigortası hariç 100 EURO'dur.

Bulgaristan'a vize lazım mı?

Bulgaristan Türkiye'ye vize uygulayan ülkelerden biridir. Umuma Mahsus (Bordo) pasaport hamilleri Bulgaristan vizesine tabidir. Kısa süreli olmak şartıyla Diplomatik (Siyah), Hususi (Yeşil) ve Hizmet (Gri) pasaportu olanların ülkeye giriş yapabilmeleri için vize almalarına gerek yoktur.

Bulgaristan'a gitme şartları nelerdir?

Bulgaristan Vizesi İçin Gerekli Evraklar 2021
  1. Pasaport. Bulgaristan vize başvurularında kullanacağınız pasaportunuzun seyahatinizin bitiminden sonraki 6 ay içinde geçerli olması gerekmektedir. ...
  2. Biyometrik Fotoğraf. ...
  3. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği. ...
  4. Banka Hesap Dökümü ...
  5. İkametgah Belgesi. ...
  6. Mesleki Durumunuzu Gösteren Belgeler.

Bulgaristan oturumu ile hangi ülkelere vizesiz gidilir?

Bulgaristan Oturum Kartı ile sadece Romanya, Hırvatistan ve Balkan ülkelerine eşsiz vizesiz gidebilirsiniz.

Bulgaristan günübirlik nasıl gidilir?

Bulgaristan için "günübirlik" diye bir vize türü yoktur. Bulgaristan'a günübirlik gezi için seyahat edecekseniz turistik vize almalısınız. Konsolosluk harcı, başvuru merkezi servis bedeli, hotel konfirme belgesi ve seyahat sigrotası da dahil Bulgaristan günübirlik vize ücreti 130 Euro'dur.

Bulgaristan vize almak kolay mı?

Cevap 12: Bulgaristan vize başvurusu detaylı evraklar ve uzun bekleme süresi gerekmediğinden kolaydır.

Bulgaristan pasaport süresi geçerse ne olur?

Normal kullanım süresi 'de dolan bir kimlik veya pasaportun ülke genelinde kullanımı 'e kadar olacaktır. Bu tarihten sonra ek süre tanınmayacaktır. tarihinden itibaren Bulgaristan'da geçerlilik ek süresi olan kimlik, pasaport veya ehliyet kalmayacaktır.

Bulgaristan oturum izni kaç günde çıkar?

Her başvuru sahibi durumuna uygun evraklar hazırlayarak Bulgaristan Konsolosluklarına dosyasını ibraz eder. İşlem sonuçlanma süresi yaklaşık 45 gündür. Verilen süreler daha uzun ya da daha kısa olabilmektedir. Bulgaristan oturma izni başvurularını değerlendirme yetkisi Bulgaristan Dışişleri Bakanlığındadır.

Türk vatandaşı Bulgaristan'a nasıl gider?

Hususi pasaport sahibi Türk vatandaşları geriye dönük son 180 gün içinde toplam 90 güne kadar ikamet edebilecek şekilde, vizesiz olarak Bulgaristan'a seyahat edebilirler. Hizmet pasaportu sahibi vatandaşlarımız ile diplomatik pasaport sahibi vatandaşlarımız 30 güne kadar yapacakları seyahatler için vizeden muaftırlar.

Bulgaristan turistik vize kaç günlük?

Bulgaristan Vizesi Kaç Günde Çıkar? Bulgaristan'a seyahat edecek Türk Vatandaşlarının evraklarını konsolosluğa teslim etmeleriyle birlikte sonuçlanma süresi yaklaşık olarak 5 iş günü içerisinde gerçekleşmektedir.