Dudakların güzel görünmesi için ne yapılmalı?

İçindekiler:

  1. Dudakların güzel görünmesi için ne yapılmalı?
  2. Doğal dudak peelingi nasıl yapılır?
  3. Dudakların doğal kırmızı olması için ne yapılmalı?
  4. Evde dudak balsamı nasıl yapılır?

Dudakların güzel görünmesi için ne yapılmalı?

Sağlıklı beslenmek güzel görünmenin anahtarıdır! Vitaminsiz kalındığında ise dudaklar canlılığını yitirir. Rengi mat ve soluk bir hal alır. Bol su içmek dudakların nemli kalmasını sağlarken C ve E vitamini içeren besinler tüketmek dudaklarınıza canlı ve pürüzsüz bir görünüm verir.

Doğal dudak peelingi nasıl yapılır?

Bademli ev yapımı dudak peelingi için 1 çay kaşığı doğranmış bademi, 1 çay kaşığı rafine şekeri ve yarım çay kaşığı balı bir kasede karıştırın. Bu karışımı dudağınıza kalın bir tabaka halinde sürün. 2 dakika bekledikten sonra bir diş fırçasıyla karışımı çıkarın. Ilık suyla dudağınızı durulayın.

Dudakların doğal kırmızı olması için ne yapılmalı?

Eşit miktarda yoğurt ve portakal suyunu karıştırın ve dudaklarınıza sürün. Portakaldaki sitrik asit eski pigmenti, tabakayı üstten kaldırır ve yeni kırmızı rengin ortaya çıkmasını sağlar. Bu tarifin etkili sonuçları göstermesi yaklaşık 8 hafta sürebilir.

Evde dudak balsamı nasıl yapılır?

Balmumunu bir tencerede banmari usulü eritin. Erime gerçekleştikten sonra üzerine hızlı bir şekilde yağları, balı ve vitamin E ekleyip hızlıca iyice çırpın. İşlem bittikten sonra kullanmak için hazırladığınız kabın içerisine koyun ve 3 saat bekleyin. Donma gerçekleştikten sonra dudaklarınızda kullanabilirsiniz.