Bordo bereliler Kimdir?

İçindekiler:

  1. Bordo bereliler Kimdir?
  2. Bordo bereliler neden emir almaz?
  3. Bordo Bereli olunur mu?
  4. Bordo bereliler hangi dövüş sanatını kullanıyor?
  5. Kimler özel kuvvet olabilir?

Bordo bereliler Kimdir?

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) nın Gururu olan Bordo bereliler 3,5 yıl süren insan üstü bir eğitim sonrasında yetişiyor. Subay ve Astsubay olan bu askerlerin tamamı Kara ve Deniz Kuvvetleri komutanlıklarından seçilip, üç ayrı dalda tam 47 ayrı ders görüyorlar.

Bordo bereliler neden emir almaz?

Kamuouyunda bordo bereliler olarak bilinen Özel Kuvvetler Komutanlığı seçkin askerden oluşur. Bu askerler fiziksel, psikolojik ve zeka yönünden oldukça güçlü ve kabiliyetlidirler. Doğrudan Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı olduklarından diğer askeri birimlerden emir almazlar ve onların komutasına girmezler.

Bordo Bereli olunur mu?

Bordo bereli olmak için öncelikler komanda kursu görmüş bir askerin 6 ay ekstra komando ihtisas kursu da görmesi gerekmektedir. Bu 3 yıl eğitim süresine yakın balık adam, paraşüt, bomba imha keskin nişancılık, hayatı idame ve çeşitli kuşlardan geçirilerek belirli şartlara karşı fiziksel olarak hazır olmaları sağlanır.

Bordo bereliler hangi dövüş sanatını kullanıyor?

Kuntao, özellikle kolluk kuvvetlerine verilen bir savaş sanatıdır ve Avrupa'da oldukça yayılmıştır. Türkiye'de bunu ilk yapanlar bizleriz ve yaygınlaştırmak istiyoruz. İçeriğinde boks, MMA, yakın boğuşma, yer dövüşü, karambit dediğimiz özel bıçaklar, normal bıçaklar ve escrima olmak üzere 8 dalda eğitim veriyoruz.

Kimler özel kuvvet olabilir?

KPSS3 Lisans sınavından da en az 50 puan almış olmaları gerekmektedir. En az 4 yıl fakülte veya yüksekokul mezunu olmak gerekmektedir. TSK bünyesinde geçmiş dönemlerde subay, astsubay, uzman jandarma, askeri öğrenci gibi birimlerde aynı zamanda da sivil memur ya da işçi statüsü ile görev almamış olmaları gerekmektedir.