Cheese cake nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Cheese cake nasıl yapılır?
  2. Çiz kekin malzemeleri nelerdir?
  3. Cheesecake kalıbı kaç cm olmalı?
  4. Cheesecake fırında hangi ayarda pişer?
  5. Çiz kek kalıptan nasıl çıkarılır?
  6. Cheesecake hangi bisküvi ile yapılır?
  7. Yuvarlak Kek Kalıbı kaç cm?
  8. Cheesecake fırına nasıl konur?

Cheese cake nasıl yapılır?

Üzerinin kurumaması ve içinin yumuşak kalması için cheesecake'i pişireceğiniz fırının içine ısıya dayanıklı kaplarda su koyun. Isıyla buharlaşan su keke yumuşaklık katacaktır. Hazırladığınız cheesecake'i önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri hafif koyulaşana kadar yaklaşık 60 dakika pişirin.

Çiz kekin malzemeleri nelerdir?

Çiz Kek Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 yumurta.
  • 3 yemek kaşığı un.
  • 1 su bardağı şeker.
  • 600 gram labne peyniri.
  • 200 ml krema.
  • 1 paket vanilin.

Cheesecake kalıbı kaç cm olmalı?

Kalıbın kenarlarını ve tabanını da alüminyum folyoyla ya da yağlı kağıtla kaplarsanız, hem kekinizin yanmasını önlemiş hem de çıkarırken işinizi kolaylaştırmış olursunuz. Tariflerde ölçüler genellikle 20 ya da 23 santimetre çapındaki kalıplara uygun olacak şekilde verilir, bunu da aklınızın bir kenarına yazabilirsiniz.

Cheesecake fırında hangi ayarda pişer?

Önceden ısıtılmış fırının alt kısmına tepsiyi yerleştirin. 175 derece de yaklaşık 40 ila 60 dk arasında pişirin. (pişme saatini net veremiyorum çünkü her fırının pişirme işlemi farklı) Kek pişerken fırının kapağını açmayın. Cheesecakenizin kenarları sabit ortası hafifçe sallanıyor ise pişmiş demektir.

Çiz kek kalıptan nasıl çıkarılır?

Cheesecakein kenarları altın sarısı ve katılaşmış ve ortası kalıbı salladığınızda hafif yumuşaksa, tatlınız pişmiş demektir. Kalıptan ayırın. Tatlınızı fırından çıkarır çıkarmaz bir bıçakla, kalıpla tatlı arasından geçip cheesecake'in kalıba yapışmasını önleyin. Soğutmadan kalıptan çıkarmayın.

Cheesecake hangi bisküvi ile yapılır?

Bisküvili Cheesecake Tabanı için Malzemeler:
  1. 2 paket yulaflı bisküvi.
  2. 50 g tereyağı
  3. 6 çorba kaşığı süt.
  4. Yarım su bardağı fındık ya da ceviz.

Yuvarlak Kek Kalıbı kaç cm?

Sena Ayarlanabilir Yuvarlak Kek Kalıbı 16 x 30 x 9 cm.

Cheesecake fırına nasıl konur?

Kalıbı su dolu bir tepsinin içinde fırına vermelisiniz. Tepsinin içindeki su fırının içinde buhar yaparak kekinizin kurumasını ve çatlamasını önler. Tepsiyi fırına verdikten sonra bir daha kapağını açmayın, diğer keklerde olduğu gibi pişmiş mi diye kürdan vb. batırırken kontrol etmeye çalışmayın.