YÖK başvuru nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. YÖK başvuru nasıl yapılır?
  2. YÖK denklik başvurusu nereye yapılır?
  3. Denklik Belgesi kaç TL?
  4. YÖK'ten belge nasıl alınır?
  5. E-Devlet'ten Denklik Başvurusu Nasıl Yapılır?
  6. Isim denklik belgesi nasıl alınır?
  7. Denklik kaydı nasıl yapılır?

YÖK başvuru nasıl yapılır?

Başvurular, YÖK'ün internet sitesinden veya e-Devlet aracılığıyla yapılabilecek. Adaylar en fazla 20 tercih yapabilecek ve yerleştirme işlemleri, adayların sağlık ön lisans mezuniyet not ortalamalarının 2 katı alınarak hesaplanan yerleştirme puanlarına ve tercihlerine göre sıralamaya tabi tutularak yapılacak.

YÖK denklik başvurusu nereye yapılır?

http://www.yok.gov.tr/web/denklikbirimi internet adresinde yer alan dilekçe doldurulup hizmet bedeli yatırılarak, elden ya da posta yoluyla Yükseköğretim Kurulu Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığına başvuruda bulunulmalıdır.

Denklik Belgesi kaç TL?

"Diploma Tanıma ve Denklik Başvuruları" ve "Denklik Başvurularının Yeniden İncelenmesi" talepleri için 150 TL, Yükseköğretim Kurumları Tanıma talepleri için (Yükseköğretim Kurumlarının tanınıp tanınmadığına dair belge) 50 TL, İşlemler Devam Ediyor belgesi talepleri için (Askerlik Tecil Belgesi, iş başvuruları vb.)

YÖK'ten belge nasıl alınır?

Belge alımı için online olarak başvuru yapılır. Bu başvuru e devlet ya da YÖK resmi internet adresinden yapılır. Kurum tarafından ön inceleme başvuru yapıldıktan sonra gerçekleşir. Ön incelemede diplomanın teyit edilmesi yer alır.

E-Devlet'ten Denklik Başvurusu Nasıl Yapılır?

https://www.turkiye.gov.tr/yok-denklik-basvurusu adresinden yapılabilir. Süreç nasıl İşlemektedir? Uygulamaya giriş yapabilmek için e-devlet şifresine sahip olmanız gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra kişisel ve diploma bilgilerinizi girerek, belgelerinizin aslını renkli olarak tarayıp sisteme yüklüyorsunuz.

Isim denklik belgesi nasıl alınır?

İsim Denklik Belgesi almak isteyen kişi ikamet ettiği adresin bağlı olduğu Nüfus Müdürlüğü'ne şahsen başvuru yapabilir. İsim denklik belgesi başvurusu yapa kişinin ilk önce Türk vatandaşlığına geçmeden önceki ad ve soyadının MERNİS (Merkezi Nüfus İdare Sistemi) veri tabanında bulunup bulunmadığı sorgulanır.

Denklik kaydı nasıl yapılır?

4) Başvurular, Denklik Belgesi talebinde bulunan kişinin bizzat kendisi veya yasal temsilcisi tarafından Yüksek Öğretim ve Yurt Dışı Eğitim Şubesine (Büro 1) yapılır. Dosyalar incelendikten sonra (şeffaf kapaklı) özel dosyasıyla birlikte gerekli işlemler yapılmak üzere “Evrak Kayıt” birimine teslim edilir.