Otomatik vites nasıl değiştirilir?

İçindekiler:

  1. Otomatik vites nasıl değiştirilir?
  2. Otomatik şanzıman arızası nasıl Anlaşilir?
  3. Otomatik vites değiştirirken frene basılır mı?
  4. Otomatik araba nasıl hareket ettirilir?
  5. Otomatik arabada şanzıman neden bozulur?
  6. Otomatik viteste vuruntu ne demek?
  7. Otomatik araba neden silkeler?
  8. Otomatik viteste vuruntu nedir?
  9. Otomatik araba çalıştırılırken frene basılır mı?
  10. Şanzıman arızaları nelerdir?

Otomatik vites nasıl değiştirilir?

Küçük vites kolunda, vites konumunu yay yüklü vites kolunu ileri veya geri ya da manuel vites değiştirmek için yanlara ittirerek değiştirin. Büyük vites kolunda, manuel vites değiştirme için bunun yerine kol sola bastırılır.

Otomatik şanzıman arızası nasıl Anlaşilir?

Otomatik şanzımanların arıza belirtileri aşağıdaki gibidir;
  1. Şanzıman Yağ Kaçağı
  2. Viteslerin Geç Dolması
  3. Vites Geçişlerinde Hissedilen Vuruntu.
  4. Aracın Şanzımanının kompresyon kaçırması
  5. Vites geçişlerinin stabilizasyonunun kötü olması

Otomatik vites değiştirirken frene basılır mı?

D, 2 ve L pozisyonları dışında vites konumu değiştirirken mutlaka frene basmak gerekiyor. ... Otomatik vitesli araba sürenler gaz ve fren pedalını sağ ayağıyla kullanırlar, genelde sol ayağını kullanmazlar. Vites kolunun üzerinde bulunan P, R, N ve D harflerinin her birinin bir anlamı var.

Otomatik araba nasıl hareket ettirilir?

Aracı Hareket Ettirmek ve Kalkışa Geçmek Motorun çalışmasından sonra sağ ayak frene basılarak vites kolunu D kısmına getirilir. Ardından sağ ayak fren pedalında dururken, el freni indirilip yol durumuna göre hareket edilir. Devrinizi artırmak istiyorsanız gaz pedalına hafif şekilde basabilirsiniz.

Otomatik arabada şanzıman neden bozulur?

Görüldüğü üzere otomatik şanzıman neden bozulur sorusunun büyük ölçüde sürücünün dikkatsizliğinden veya kullanım hatalarında ısrar etmekten kaynaklanmaktadır. Ayrıca aracanızla bir kaza yapmanız halinde sarsıntının yüksek olması nedeniyle şanzıman zarar görebilir.

Otomatik viteste vuruntu ne demek?

Otomatik vitesli araçlarda hareketli parçaların eskimesi veya şanzıman yağının yeterli yağlama yapamaması durumlarında vuruntu yaşanılabilir. Yağ değişimi ile birlikte yağ filtresi de değişmekte olup vites geçişlerinin bu işlemden sonra daha akıcı hale gelmesi beklenir. ...

Otomatik araba neden silkeler?

Otomatik Şanzımanlı Araçlarda Silkeleme, özellikle kalkışta meydana geliyorsa, genellikle tork konvektöründen kaynaklanmaktadır. Tork konvertörü içerisinde bulunan balatalar, şanzımanın motordan gelen yükü direk alması gerektiği zaman basınç altında kavrama yaparlar.

Otomatik viteste vuruntu nedir?

Otomatik vitesli araçlarda hareketli parçaların eskimesi veya şanzıman yağının yeterli yağlama yapamaması durumlarında vuruntu yaşanılabilir. Vuruntu, vites geçişleri esnasında tak diye ses çıkartarak ve sanki arkadan hafif bir darbe almış gibi kendini hissettirir.

Otomatik araba çalıştırılırken frene basılır mı?

Otomatik vitesli araba sürenler gaz ve fren pedalını sağ ayağıyla kullanırlar, genelde sol ayağını kullanmazlar. ... Araba ilk çalıştırılacağı zaman gaz pedalına basılarak arabaya gaz verilmesine gerek yoktur. Sadece araba kalkış yaparken frene basılmalı ve vites D konumuna getirilmeli, el freni indirilmelidir.

Şanzıman arızaları nelerdir?

En Sık Görülen Şanzıman Arızaları Nelerdir? Sekromeç bozulması, Şanzıman yağının bitmesi , Düzensiz vites değiştirmeden kaynaklı sekromeç sarılarının kırılması, Yokuşlarda aracı park ederken önce el frenini çekip sonra vitesi takmamak sebebiyle vites dişlisinin kırılması sonucunda oluşan arıza vb. durumundadır.