Page hastalığı nedir?

İçindekiler:

  1. Page hastalığı nedir?
  2. Paget hastalığı nedir wikipedia?
  3. Memede Paget hastalığı nasıl tedavi edilir?
  4. Göğüs kararması neden olur?

Page hastalığı nedir?

“Osteitis deformans” olarak da adlandırılan kemiğin Paget hastalığı, iyi huylu kronik bir kemik hastalığıdır ve ileri yaş hasta grubunda osteoporoz (kemik erimesi) hastalığından sonra en sık görülen kemik rahatsızlığıdır. Paget hastalığının en belirgin özelliği, hastalığın aşırı miktarda kemik yıkımına sebep olmasıdır.

Paget hastalığı nedir wikipedia?

Paget hastalığı denen rahatsızlık adını 19. yüzyılın ortalarında yaşamış olan bir İngiliz cerrahından (1874'te Sir James Paget) almıştır ve osteoporozun aksi (tersi) durumudur. Paget hastalığı başlangıçta çok fazla kemik dokusu parçalandığı zaman meydana gelir. Buna tepki olarak vücut yeni kemik yapma hızını artırır.

Memede Paget hastalığı nasıl tedavi edilir?

Memenin Paget hastalığının tedavisi cerrahidir. Uygulanacak cerrahi yöntem memebaşı ve etraf dokunun durumuna, altta yatan kanserin düzeyine göre belirlenir. Memenin sadece etkilenen kısmının alındığı yöntemler uygulanabildiği gibi tüm göğsün alınması da gerekli olabilir.

Göğüs kararması neden olur?

Özellikle göğüs ucunun çevresindeki kahverengi bölge olan areola, koyulaşıp hassaslaşır, hatta büyüyebilir. Bu durumun sebebi, artan hormonlardan dolayı kan dolaşımının artması ve bu nedenle göğüs bölgesindeki damarların belirginleşmesidir.