Kapadokya kelimesi ne anlama gelmektedir?

İçindekiler:

  1. Kapadokya kelimesi ne anlama gelmektedir?
  2. Neden Kapadokya denir?
  3. Kapadokya hangi dile aittir?
  4. Ürgüp ismi nereden gelir?
  5. Cappadocia hangi dil?
  6. Ürgüp de kimler yaşamıştır?
  7. 336 yılında ne oldu?

Kapadokya kelimesi ne anlama gelmektedir?

Ülkemizin dünyaca ünlü yerlerinden biri olan Kapadokya hemen herkesin gidip görmesi gereken birçok güzellik barındırıyor. Kapadokya ne demek derseniz hemen söyleyelim: Pers dilinde "Katpatuka" demek olan Kapadokya'nın kelime anlamı 'Güzel Atlar Ülkesi' demek. İngilizce söylenişi ise Cappadocia oluyor.

Neden Kapadokya denir?

Kapadokya Ne Demek? Kapadokya'nın; Peribacaları ile ünlü olması sebebiyle, genellikle anlamının peribacaları ya da benzer bir şey olduğu düşünülse de, aslen adı, Persçe bir kelime olan “Katpatuka” orijinal isminden günümüze bu şekilde evrilmiştir ve “güzel atlar ülkesi” manasına gelmektedir.

Kapadokya hangi dile aittir?

Ve güzel atlar dan dolayı bölgeye Güzel Atlar Ülkesi manasına gelen KATPA TUKA demişlerdir. Bu isim ise daha önce belirttiğimiz gibi latincede Cappadocia ve Türkçe olarak ta Kapadokya olarak şekillenmiştir.

Ürgüp ismi nereden gelir?

İsmail Habib SEVÜK'ün bir eserinde de Ürgüp isminin nereden geldiği şöyle izah edilmektedir. Eskiden Ürgüplünün birisi Türkistan'a ticaret için gitmiş. ... Selçuk Döneminde “Başhisar” olarak Adlandırılmış, Osmanlı döneminde ise “Urkup” olarak tanınmıştır.

Cappadocia hangi dil?

Kapadokya kelimesi aslen Farsça bir kelimedir. Bizans ve Roma İmparatorluklarının latin alfabesini kullanmalarından dolayı Cappadocia ismi ile latincede ve Hal hazırda bildiğiniz üzere Türkçe olarak ta KAPADOKYA ismi kullanılmaktadır.

Ürgüp de kimler yaşamıştır?

Kapadokyanın bilinen ilk halkları Luviler ve Hititler'dir. Bölgede M.Ö. 2500 sonlarındaAsurlular ticaret kolonileri kurmuşlardır. Anadolu'nun gerçek yazılı tarihini anlatan en eski belgeler Asur ticaret kolonilerinden kalmış olan Kapadokya tabletleridir.

336 yılında ne oldu?

Dünya tarihi /MÖ 336–301/ Büyük İskender'in ölümü, Persepolis yağması, Çin'de Meng Zi etkisi. Makedonyalı Filip'in MÖ 336'da (bkz. MÖ 355-337) öldürülmesinden sonra 20 yaşındaki oğlu İskender (Büyük İskender) başlıca Yunan şehir devletlerinin yönetimi devraldı. İskender ertesi yıl Trakya'yı işgal etti.