Uyku gerçekten gerekli mi?

İçindekiler:

  1. Uyku gerçekten gerekli mi?
  2. Uyku olayı nedir?
  3. Gece uykusu neden önemlidir?
  4. Düzenli uyku saatleri nedir?

Uyku gerçekten gerekli mi?

Yetişkinler için günlük uyku süresinin ortalama 7-9 saat olması gerekiyor. 65 yaş üzerinde ise gerekli uyku süresi günde 7-8 saat ve bu sürenin 5 saatten az olmaması ve 9 saati aşmaması tavsiye ediliyor. Nöroloji Uzmanı Doç. Dr.

Uyku olayı nedir?

Bunların hepsini bir arada harmanlayıp, bilime ağırlık verecek şekilde bir tanım çıkarmam gerekirse uykuyu şöyle tanımlayabiliriz: Uyku, belli bir uyarı eşiğinin altında olan dış uyaranlara yönelik tepkilerin büyük oranda baskılandığı, bilincin neredeyse tamamen kapalı olduğu, istemli kas faaliyetlerinin bazı ...

Gece uykusu neden önemlidir?

Gece 23.00 ila 03.00 arasında salgılandığı bilinen ve vücudun savunma sistemini güçlendirip, yaşlanmayı geciktiren bir hormon 'Melatonin'. "Karanlıkta uzun ve düzenli uyku'' bu salgıyı arttırıyor ve kansere karşı bağışıklığı güçlendiriyor. Bu yüzden ''körlerde kanser riski az".

Düzenli uyku saatleri nedir?

Sağlıklı hayat için ihtiyaç duyulan uyku süresi, genetik faktörler de dahil olmak üzere, yaşa, mevsime, yaşanılan bölgeye ve yapılan işe bağlı olarak günde 5-10 saat arasında değişmekle birlikte yetişkin bir insanın ortalama 6-8 saat uyuması gerekir.