UETS nasıl aktif edilir?

İçindekiler:

  1. UETS nasıl aktif edilir?
  2. UETS tebligat sorgulama nasıl yapılır?
  3. Ulusal elektronik tebligat sistemi nasıl yapılır?
  4. Posta tebligat adresi nedir?

UETS nasıl aktif edilir?

1. E-imza ile giriş yaparak aktivasyon işlemi yapılabilir veya 2. PTT şubelerine giderek UETS hesabınızı aktif hale getirebilirsiniz. Hesabın aktif hale getirilebilmesi için Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) Web Arayüz Bileşenine portal.etebligat.gov.tr adresinden ulaşılabilmektedir.

UETS tebligat sorgulama nasıl yapılır?

​Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) Web Arayüz Bileşenine www.etebligat.gov.tr veya ptt.etebligat.gov.tr adresinden ulaşılabilmektedir. (Bu yöntemi kullanabilmek için PTT gişelerine müracaat ederek, cep telefonunu güncellemesi ve doğrulaması yapılması gereklidir.

Ulusal elektronik tebligat sistemi nasıl yapılır?

E-devlet butonuna tıklayınca e-devlet sayfasına yönlendirilir. TC Kimlik Numarası ve e-devlet şifresi ile sisteme giriş yapılır. Sisteme giriş yapıldıktan sonra Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi arayüz ekranı açılır. UETS hesabı olan müşteri portal ekranından yukarıda gösterilen E-imza butonuna tıklar.

Posta tebligat adresi nedir?

Elektronik Tebligat Adresi Nedir? PTT tarafından, gerçek kişiler için kimlik bilgileri, tüzel kişiler için ise tabi oldukları sistem bilgileri esas alınmak suretiyle tek ve benzersiz şekilde oluşturulan ve Ulusal Elektronik Tebligat Sistemine (UETS) kaydedilen tebligat adresidir.