Inkılâpçılık ilkesi nedir?

İçindekiler:

  1. Inkılâpçılık ilkesi nedir?
  2. Halkçılık ilkesi ne anlama gelir?
  3. Inkılapçılık ilkesinin temel amacı nedir?
  4. Halkçılık ilkesinin amacı nedir?

Inkılâpçılık ilkesi nedir?

İnkılapçılık veya reformizm, toplumda gerekli değişikliklerin aniden, devrim şeklinde değil, reformlar yoluyla, yumuşak bir geçiş şeklinde olması gerektiğini savunan dünya görüştür. İnkılapçılık ilkesi temel ilkeler doğrultusunda yenilikçi bir ilkedir. Eski kurumları yıkarak yerine yenisini yapmaktır.

Halkçılık ilkesi ne anlama gelir?

Halkcilik - Millî Eğitim Bakanlığı cumhuriyetçilik hem de milliyetçilik ilkelerinin zorunlu bir sonucudur. Atatürk'e göre millet ile halk aslında tek anlama gelmektedir. Halkçılık ise millet içindeki çeşitli insan gruplarının çıkarına ve yararına bir siyaset izlenmesi, halkın kendi kendini yönetmeye alıştırılmasıdır.

Inkılapçılık ilkesinin temel amacı nedir?

Atatürk'e göre "inkılâp milletin esenliği için halk adına yapıldı". "Yaptığımız ve yapmakta olduğumuz inkılâpların amacı, Türkiye Cumhuriyeti halkını tamamen modern ve bütün anlamı ve biçimiyle uygar bir toplumsal heyet durumuna getirmektir".

Halkçılık ilkesinin amacı nedir?

Halkçılık ilkesi, her şeyden önce “Halkın halk tarafından halk için idaresi” anlamına gelen ilerici, batılı gerçek bir demokrasinin gerçekleşip yerleşmesi amacına yönelmiştir. Aynı zamanda ulusal egemenliği ön planda tutar. Devlet, vatandaşın refah ve mutluluğunu amaçlar.